Gönüllerince eğlendiler!

Diyarbakır Valiliği, Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şubesi ve Sevgi Tomurcuğu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte bir araya gelen engelli çocuk ve gençler, oyunlar oynayıp şarkılar söyleyerek hoşça vakit geçirdi.

Haberler 06.12.2016 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda düzenlenen etkinlikte bir araya gelen engelli çocuk ve gençler, doyasya elendi.

Diyarbakr Valilii, Türkiye Beyazay Dernei Diyarbakr ubesi ve Sevgi Tomurcuu Özel Eitim ve Rehabilitasyon Merkezinin ortaklaa düzenledii etkinlikte bir araya gelen engelli çocuk ve gençler, oyunlar oynayp arklar söyleyerek hoça vakit geçirdi.

Cahit Stk Taranc Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte, down sendromlu ile hafif zihinsel engelli çocuk ve gençler oyun oynad, arklar söyledi.

ENGELLLER HAFTASI

Türkiye Beyazay Dernei Bölge Koordinatörü Mehmet Emin Mülayim, yapt açklamada, Engelliler Haftas dolaysyla etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Amaçlarnn, engellileri sadece bir gün deil her gün anlamak ve anlayabilmek olduunu belirten Mülayim, unlar kaydetti:

Bunlar topluma kazandrma ve sosyalletirme noktasnda onlara sadece yardmc olmak deil onlar toplumun içine katmak amacyla bu tür etkinlikleri düzenliyoruz. Maalesef hepimiz bir engelli adayyz. Bunu düünerek hayatmz dizayn etmeliyiz. Sadece acmak deil önemli olan onlarn elinden tutup hayatn içine çekebilmek. Onlarla ayn gözle bakabilmek önemli. Bizlerde bu durumun daha iyi anlalabilmesi için çabalyoruz.

Ana Sayfaya Git