Gönüllüler kampta!

Diyarbakır AFAD gönülleri uzmanlığa giriş eğitimi için kampa alındı

Haberler 19.08.2021 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Bakanlnn Gönüllülük Sistemine katlan destek AFAD gönüllüsü ekipleri, afet ve acil durum anlarnda profesyonel ekiplerle i birlii halinde görev alabilmek için zorlu eitimlerle dolu iki günlük kampa alnd.

Diyarbakr AFAD l Müdürlüü bünyesinde eitim gören gönüllü ekipler deprem, arama kurtarma, ilk yardm ve Kimyasal Biyolojik Radyolojik ve Nükleer Tehditler (KBRN) hafif arama kurtarma, insani yardm gibi konularda temel eitimleri bitiren gönüllüler, her türlü afete kar toplumda farkndalk oluturmak amacyla, alannda uzman hocalarnn verdii teorik eitimlerin ardndan, Devegeçidi Baraj Büyükehir Belediyesi Sosyal Tesislerinde yeni eitimlere devam ediyor.

ETM GÖRÜYORLAR

2021 Afet Eitim Yl kapsamnda, Diyarbakr AFAD Gönüllülerine yönelik, doada arama kurtarma, kamp malzemelerinin tantm, çadr kurulumu, ipler düümler, arama yöntemleri ve psiko destek eitimi ile deneyim edindiler.

Diyarbakr Valisi Münir Karalolu nun katklaryla Vali Yardmcs Fatih Cdroglunun katlm ile desteklenen kampta 15 uzman AFAD personeli tarafndan yüz yüze eitim verilen 76 AFAD gönüllüsünün, Deve geçidi baraji piknik alannda gerçekletirdii eitimler ve tatbikatlar ile olas afetlerde görev almak için hazrlklarn sürdürüyor.

Diyarbakr AFAD l Müdürü lami çakmak, gönüllülerin afet konusundaki eitimlerinin baarl geçtiini dile getirerek, Bu yl bu tür eitimlerde amaçlanan seviyeyi tutturduk, gücümüze güç katmak için yine eitimlere devam edeceiz dedi.

Ana Sayfaya Git