Görevlendirmeyle köyler hizmetle buluştu

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde belediyeye yapılan görevlendirmeyle köy sakinleri, kaliteli belediyecilik hizmetiyle buluşmanın mutluluğunu yaşıyor

Haberler 22.06.2018 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesinde belediyeye yaplan görevlendirmeyle köyler, belediye hizmetiyle tant.

Yürütülen terör soruturmas kapsamnda DBPli Bismil Belediye Bakan Cemile Eminolunun hakknda yakalama karar çkarlmasnn ardndan görevlendirilme yaplan ilçede, belediye hizmetleri aralksz devam ediyor.

Vatanda memnuniyeti anlayyla yürütülen çalmalarla hem ilçenin yllardr süregelen sorunlar bir bir çözülürken, toplumun her kesiminin yaamna dokunacak çalmalar krsala kadar uzand.

lçe merkezde gerçekletirilen hizmetlerin yan sra daha önce hizmet götürülmeyen 122 köy hizmetten istifade etmeye balad.

29 köy yoluna 80 kilometre scak asfalt yapld, köylere 950 çöp konteyneri datld. Bu köylerin düzenli olarak çöpleri toplanarak halk büyük skntdan kurtarld.

Köy içlerinde 130 bin metrekare kilitli parke ta döendi, 200 bin metrekarenin ise ihalesi gerçekletirildi. yollarna serilen mucurla köylüler çamurdan kurtarld. Kimi köylere ihtiyaç üzerine hayvan sulaklar yaplrken, 66 taziyeevine de katk sunuldu. lçe Milli Eitim Müdürlüü i birliiyle birçok okulun bakm onarm yapld, ihtiyaç duyulan 12 köyde prefabrik okul öncesi derslikler yapld.

- lk defa hizmete kavutuk

Kurudere köyü sakini Sabri Fidan, görevlendirmenin ardndan köylerin sorunlarnn tespit ettiini belirterek öyle konutu:

Kayyumlu belediyeyle ilk defa hizmete kavutuk. DBPli belediyenin köyümüze hiç hizmeti olmad, ta üstene ta koymadlar, bir dikili aaçlar yok. stedik fakat yapmadlar. Kayyum atamasyla birlikte 6 kilometrelik köy yolumuz scak asfalt yapld, anaokulu yapld, taziye evimizin çevresinde kilitli parke ta yapld.

Köyün ihtiyac olan anaokulun da belediye tarafndan yapldn aktaran Fidan, u anda örencilerimiz yeri geni ve rahat her eitimini yapyor. dedi.

- Fazlasyla yaptlar

Bayndr köyü sakini smet Kutluay da DBPli belediye yönetimleri döneminde hizmet alamadklarn, görevlendirme yaplmasyla gereken bütün hizmetlerin yapldn ifade etti.

Köye içi yollara kilitli parke ta ve çakl ta serildiini iaret eden Kutluay, Eskiden çamurdan camiye gelemiyorduk, imdi terlikle kn ortasnda camiye gelebiliyorum, mezarla gidebiliyorum, köyün etrafn dolaabiliyorum. Elhamdülillah köyde çamur kalmad, Allah raz olsun. Bu kadar hizmet beklemiyorduk, fazlasyla yaptlar. imdi köyümüz ehirden de daha güzel, bir küçük köye bunlar yaplyorsa Allah raz olsun. deerlendirmesini yapt.

- Allah devlete zeval vermesin

Köylerine çöp konteynerleri datldn ve çöplerinin düzenli olarak toplandn aktaran Kutluay, Eskiden çöp atacamz bir yer yoktu, köyün tümü çöplüktü. Pislikten yürüyemiyorduk. imdi herkesin kapsnn önünde bir çöp bidonu var. çöp arabalar çöpleri toplayp götürüyor. Allah devlete zeval vermesin yasevimizi yaptlar, Allah raz olsun. dedi.

Abdurrahman Kutluay ise Kürtçe yapt açklamada, görevlendirmeyle birlikte belediye hizmetlerini almaya baladklarn bu nedenle çok mutlu olduklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git