Görme engellilere üniversite desteği

Görme engelli öğrenciler seslendirilen deneme sınavlarıyla LGS'ye hazırlandı

Haberler 05.06.2021 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda görme engelli örenciler, sesli deneme snavlaryla Liselere Geçi Sistemi (LGS) snavna hazrlanyor.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Engelliler Uygulama ve Aratrma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Reyhan Gül Güven 6 Haziranda LGSye girecek görme engelli örenciler için sesli deneme projesi hazrlad.

Ziya Gökalp Eitim Fakültesi Fen Bilgisi Öretmenlii Bölümü 3. snfnda örenim gören bir grup gönüllü, Ali hsan Arslan Görme Engelliler Ortaokulu 8. snf örencilerinin snava hazrlanmasnda yardmc olaca düünülen deneme snavlarn seslendirdi.

Prof. Dr. Güven, 8. snftaki görme engelli örencilerin snavda baarl olmalarn salamak amacyla sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Proje sayesinde görme engelli örencilerin, snava kaygsz bir ekilde hazrlandn belirten Güven, Kovid-19 salgn sürecinde görme engelli örenciler bilgiye ulama adna çok sknt yaadlar. Üniversite olarak bu sorunu tespit ettik. Örencilerimize destek amaçl sesli deneme projesini balattk. diye konutu.

Güven, proje gönüllülük esasna dayand için üniversite örencilerinin de engelli bireylerin sorunlarn fark etme, çözüm sunma becerisi kazandn aktard.

çOK VERML OLDU

Merkez Yeniehir ilçesindeki Ali hsan Arslan Görme Engelliler Ortaokulu Müdürü Ercan Akdoan ise okullarnda snava girecek 8 örencinin olduunu söyledi. Akdoan, seslendirilen denemeler sayesinde örencilerin snava hazrlandn ve snav kayglarnn giderildiini belirtti.

Projeyle salgn sürecinde örencilerin snav kayglarn azaltmaya çaltklarn bildiren Akdoan öyle konutu:

Kovid-19 sürecinde örencilerimiz okula pek gelemedikleri için bu konuda büyük bir sknt yaadlar. Projeyle zaman zaman okula gelip bu denemeleri çözdüler ve snava hazrlandlar. çok verimli oldu. Örencilerimiz çok mutlu oldu. Bu çalmalarn sürekli olmasn istiyorlar.

BU çALIMA SAYESNDE DAHA KOLAY SORU çÖZDÜM

Görme engelli örencilerden Abdullah çalak (15) da snava hazrlk sürecinde ilk bata kaynak sknts yaadklarn dile getirdi.

leride hukuk fakültesinde okumak istediini anlatan çalak, Fazla test çözemiyordum. Ders çalrken zorlanyordum. Bu çalma sayesinde daha kolay soru çözdüm. çalma için teekkür ederim. dedi.

Örenci velisi Beir çalak (48) ise salanan sesli denemeler dolaysyla duyduu memnuniyetini dile getirerek, çok mutlu olduk. çünkü çocuklarn eksiklikleri vard. Bu denemeler sayesinde eksiklikleri giderildi. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git