Görmeyen Gözleriyle Çocuklarını Gördü!

Bingöl’de babası ve 4 kardeşi de görme engelli olan 3 çocuk babası Mehmet Emin Turgut, aynı durumda doğan 2 çocuğunu tedavi ettirerek görmesini sağladı. 7 yaşındaki Zeynep geçirdiği 8 operasyonla, 3 yaşındaki Muaz da geçirdiği 3 ameliyatla 5 numara gözlük takarak da olsa görmeye başladı.

Haberler 03.09.2018 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Solhan ilçesinde yaayan ve tedavisine geç kald için doumsal katarakt nedeniyle görme yeteneini kaybeden evli ve 3 çocuk babas 37 yandaki Mehmet Emin Turgutun iki çocuun da da katarakt tespit edildi.çocuklarn doumundan bu yana tedavileri için mücadele eden ve hayat boyunca k görmeyen Baba Turgut, onlarn da ayn kaderi paylamamas için tedavilerini aksatmadan yaptrarak görmelerini salad. 7 yandaki Zeynep geçirdii 8 operasyonla, 3 yandaki Muazda geçirdii 3 ameliyatla 5 numara gözlük takarak da olsa görmeye balad.

Baba Turgut, 2008 ylnda evlendim, 3 çocuk babasym. Muaz ve Zeynep görme engeli olarak dünyaya geldi. Bende görme engelliyim babam görme engelli. Ben ve dört kardeim görme engelli olarak dünyaya geldikdedi.

7 yanda 8kez ameliyat geçirdi yüzde 40 görmeye balad

2011 ylnda kz Zeynepin görmediini fark ettiklerini belirten Turgut, lk Bingölde hastaneye götürdük doruladlar ve sonra Gaziantepe hastaneye götürdük bizi stanbula sevk ettiler. Doktorlar stanbulda Zeynepin doutan görme engelli olduunu, gözlerinde katarak bulunduunu söyledi. Tabi aileden kaynaklanyor genetik bir hastalktr. Zeynepi 8 kez gözlerinden ameliyat yaptrdk. Alt kez tekrar gözlerine katarakt geldi. Katarakt ameliyat baaryla gerçekletirildi. Tembellemeyi önledi. lk etapta birinci ameliyattan sonra kontak lens verildi. Yaklak 2-3 yl lens kullandktan sonra Zeynep 3 yana geldiinde mercek ameliyat oldu. Mercek ameliyatndan sonra uan 5 numara gözlük kullanyor. Görme oran oldukça iyi yaklak yüzde 40 görüyor diye konutu.

3 yandaki Muaz, 35 günlükken ameliyat oldu

Olu Muazn 3 yanda olduunu einin gözleri görmediini fark ettiini anmsatan baba Turgut;Göz doktoru tarafndan muayene edildi ve katarakt olduunu söyledi. Biz Zeynepin doktorunu aradk ve 35 günlük olduunda getirin dedi. 35 günlük olmadan narkoz alamaz dedi. stanbula gittik Muaz katarakttan ameliyat ettirdik.Daha sonra iki kez daha gözlerine katarakt geldi her ikisini aldrdk çok ükür.çocuklarm için 7 yldr stanbula aralksz gidip geldik tedavilerini hiç aksatmadk çok ükür. Daha önce Zeynepin tedavisi için 3 ayda bir gidiyorduk. Yani 3 ayda bir genel anestezi ad altnda göz tansiyonlarna baklyordu. Muazn hastal Zeynep ile bir olduu için Muaza fazla narkoz verilmedi. Ama Zeynep çok narkoz yedi. ükürler olsun uan çok iyi görüyor. Ne kadar rabbimize ükür etsek az. Tabi 20 yana kadar 6 ayda bir gidip gelmemiz gerekiyordiyerek bilgi verdi.

Bugüne kadar aile dostu bir arkadann katklaryla gidip gelerek masraflarnn karlandn da aktaran baba, kendisine destek olan arkadana da teekkür etti.

Baba Turgut son olarak, 6 ayda bir hastaneye gittiklerinde çocuklarnn masraflarnn karlanmas konusunda destek beklediklerini ifade etti.

Ana Sayfaya Git