Görüntülü aramaya dikkat

Uygunsuz şekilde görüntülü aranarak kayıt yapıldığı, şantaj ve tehdit yoluyla menfaat elde edilmeye çalışıldığı uyarını yapan Polis, "Tanımadığınız kişinin görüntülü aramlarını kabul etmeyin"

Haberler 05.10.2021 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet, sosyal medya üzerinden aramalarla elde edilen görüntüleri kullanarak vatandalardan antaj ve tehdit yoluyla menfaat salayanlara kar dikkatli olunmasn istedi.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Bakanlnn güvenli internet kullanm için rehberlik amacyla balatt SBERAY programnn sosyal medya hesaplarndan, son günlerde gündeme gelen, özellikle yurt d kaynakl, sosyal medya üzerinden antaj giriimlerine kar uyar yaymland.

Uyarda vatandalarn tanmadklar kii ya da hesaplardan Facebook, Instagram veya benzer iletiim programlar üzerinden maksatl ve uygunsuz ekilde görüntülü aranarak kayt yapld, ardndan antaj ve tehdit yoluyla menfaat elde edilmeye çalld belirtildi.

Yaymlanan uyarda vatandalarn bu tür giriimlere kar dikkatli olmalar, tanmadklar kii veya hesaplardan gelen görüntülü aramalar kabul etmemelerinin gerektii vurguland.

INSTAGRAM DOLANDIRICILARINA DKKAT

Ayrca, Instagram üzerinden dolandrclk olaylarna kar da dikkatli olunmas istendi.

Instagram hesaplar ele geçirilen kullanclarn maddi ve manevi zarara uradklar, çalnan hesaplar üzerinden gerçekletirilen olaylarla ilgili ikayetlerin olduu, bu tarz saldr giriimlerine maruz kalmamak için hesaplarn güvenliinin salanmasna yönelik önlemlerin alnmas gerektii belirtildi.

Ana Sayfaya Git