Gözlem etkinliği hazırlığı tamam!

Zerzevan Kalesi, "Uluslararası Gökyüzü Gözlem Etkinliği" için hazırlanıyor

Haberler 20.08.2021 - 05:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, bu yl Zerzevan Kalesinde yaplacak Uluslararas Gökyüzü Gözlem Etkinlii için hazrlklarn sürdürüyor.

Büyükehir Belediyesi, Türkiye Ulusal Gözlemevi (TUG) tarafndan 22 yldan beri Antalya Saklkentte düzenledii ülkenin en kapsaml, gökbilim ve açk hava etkinlii Uluslararas Gökyüzü Gözlem Etkinlii, bu yl Zerzevan Kalesinde gerçekletirme karar sonras harekete geçti.

Yap Yol Bakm ve Altyap Koordinasyon Daire Bakanl, UNESCO tarafndan Dünya Koruma Miras Listesine aday gösterilen ve Türkiyede gökyüzü gözleminin en iyi yapld 10 noktadan birisi olarak kabul edilen tarihi Zerzevan Kalesinde, 8 bin 600 metrekare alanda çalma yürüttü.

GÖZLEM ETKNL

Ekipler, 2-4 Eylül 2021 tarihleri arasnda düzenlenecek 2021 Uluslararas Diyarbakr Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinlii için, yurt d ve yurt içinden kentte gelecek olan konuklarn çadr kurup konaklayacaklar 8 bin 600 metrekarelik bölümde 6 bin 250 metreküp malzeme ile dolgu yaparak alan geniletti.

çadr ve stantlarn braklaca düünülerek geniletilen alann zeminine ekipler, daha sonra 4 bin ton malzeme serdi.

Uluslararas Gökyüzü Gözlem Etkinliine Türkiyenin dört bir yanndan, profesyonel ve amatör astronomlarla birlikte binden fazla gökbilim meraklsnn katlmas bekleniyor.

Etkinlikte seminerler, yarmalar ve gökbilimle ilgili birçok atölyenin oluturulmas planlanyor.

Milli Uzay Program vizyonuyla düzenlenen Uluslararas Gökyüzü Gözlem Etkinlii ile, gençlerin uzaya ilgisinin artrlmas da hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git