Gözlem şenliği Zerzevan'da!

"2021 Uluslararası Gökyüzü Gözlem Şenliği" 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi'nde yapılacak.

Haberler 09.08.2021 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Ulusal Gözlemevince (TUG) 22 yldr Antalya Saklkentte düzenlenen Türkiyenin en kapsaml gökbilim açk etkinlii olan Ulusal Gökyüzü Gözlem enlii, bu yl Diyarbakrdaki 3 bin yllk Zerzevan Kalesinde gerçekletirilecek.

Ulusal Gökyüzü Gözlem enlii, Sanayi ve Teknoloji Bakanl, Gençlik ve Spor Bakanl, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Aratrma Kurumu (TÜBTAK), Türkiye Uzay Ajans (TUA), Diyarbakr Valilii ve Büyükehir Belediyesi ile Karacada Kalknma Ajansnn destekleriyle yaplacak.

enlik, UNESCO tarafndan Dünya Koruma Miras Listesine aday gösterilen ve Türkiyede gökyüzü gözleminin en iyi yaplaca 10 noktadan birisi olarak kabul edilen tarihi Zerzevan Kalesinde 2021 Uluslararas Diyarbakr Zerzevan Gökyüzü Gözlem enlii adyla 31 Austos-2 Eylül 2021 tarihleri arasnda düzenlenecek.

GÖKYÜZÜ GÖZLEM ENL

enlikte, vatandalar uzmanlarla gökyüzünü inceleme frsat bulabilecek, dünyann en iyi korunan Mitras Tapnanda binlerce yl önce gerçekletirilen astronomi çalmalar hakknda bilgi sahibi olabilecek ve çadrlarda iki gece alanda konaklayabilecek.

Türkiyenin dört bir yanndan 1000den fazla gökbilim meraklsnn profesyonel ve amatör astronomlarla bir araya gelecei enlikte seminerler, yarmalar ve gökbilimle ilgili birçok atölye ve etkinlik yaplacak. Milli Uzay Program vizyonuyla düzenlenen etkinliklerle gençlerin uzaya ilgisinin arttrlmas hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git