Gözler 15 temmuz'da

Emekli ve memur maaşları ile ilgili son dakika gelişmesi. Haziran ayı enflasyon farkının belli olması ile birlikte memur ve emekli maaşlarına gelecek zam oranları da belli oldu. Şimdi emekliler ve memurların gözleri il ödemenin yapılacağı 15 Temmuza çevrildi.

Haberler 09.07.2018 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memur ve emekliye müjde. Enflasyon farknn açklanmas ile beraber memur ve emekli maalarna da zam geldi. Üstelik ilk ödeme 15 Temmuzda yansyacak.

Maliye Bakanlnca, enflasyon oranndan kaynakl ilave enflasyon farkyla birlikte kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylk ve ücretlerinde bu aydan geçerli olmak üzere toplamda yüzde 8,65 art yapld belirtilerek, Bu çerçevede aile yardm ödenei dahil en düük memur maa 2 bin 893 liradan 3 bin 133 liraya, en düük memur emekli ayl bin 978 liradan 2 bin 149 liraya yükselmitir. ifadesi kullanld.

Bakanlktan, bu yln temmuz döneminde kamu görevlileri ve emeklilere yönelik zamlara ilikin açklama yapld.

Açklamada, bu yl kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarnda yaplan artlarn, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarna Yönelik Mali ve Sosyal Haklara likin 2018 ve 2019 Yllarn Kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleme ile belirlendii hatrlatld. Ocak ayndan geçerli olmak üzere kamu görevlileriyle memur emeklilerinin tamamnn aylk ve ücretlerinde, geçen yln ikinci alt aylk döneminde gerçekleen enflasyon oranndan kaynakl verilen enflasyon farkyla birlikte toplamda yüzde 5,69 art yapld belirtildi.

Ayn dönemde SSK ve BaKur emekli aylklarnn da geçen yln ikinci alt aylk döneminde gerçekleen enflasyona bal olarak yüzde 5,69 artrldna iaret edilen açklamada, temmuz ayndan geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamnn aylk ve ücretlerinde yüzde 3,5 art öngörüldüü bildirildi.

Bu yln ilk alt aylk döneminde enflasyonun yüzde 9,17 olarak gerçekletiine dikkat çekilen açklamada, unlar kaydedildi:

Gerçekleen bu enflasyon oranndan kaynakl ilave enflasyon farkyla birlikte kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylk ve ücretlerinde temmuz ayndan geçerli olmak üzere toplamda yüzde 8,65 orannda art yaplmtr. Ayn dönemde SSK ve BaKur emekli aylklarnda ise yüzde 9,17 orannda art salanmtr. Bu çerçevede aile yardm ödenei dahil en düük memur maa 2 bin 893 liradan 3 bin 133 liraya, en düük memur emekli ayl bin 978 liradan 2 bin 149 liraya yükselmitir.

Açklamada, maa hesaplamalarna, bölgesel ödemeler, ek ders ücreti, vekalet ücreti, döner sermaye ödemesi ve yabanc dil tazminat gibi ödemelerin dahil edilmedii, aile ve çocuk yardm ödeneinin ise eklendii belirtildi. Aile yardm ödenei hesabnda çalmayan e ve 2 çocuun (06 ya grubu ve dier) da esas alnd vurguland.

Ana Sayfaya Git