Gül şehrinde gül bahçesi!

Bağlar Belediyesi bünyesinde 12 dönümlük alan üzerinde oluşturulan "özel gül bahçesi"nde 25 çeşit gül yetiştiriliyor.

Haberler 26.05.2020 - 22:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partili Diyarbakrn Balar lçe Belediyesine ait gül bahçesi, baharla beraber büyük bir canllk kazanarak renk cümbüü oluturup güzel kokular yayyor.

GÜL EHR DYARBAKIR

Balar Belediyesi bünyesinde oluturulan özel gül bahçesi ile Peygamberler ve Sahabeler ehrinin bu misyonu yeniden kazandrlmaya çallyor. 12 dönümlük alanda 25 çeit gülün yetitirildii Balar Belediyesi gül bahçesi bahar aylaryla beraber büyük bir canllk kazanarak renk cümbüü oluturuyor. Kentin tarihteki misyonuna ve kültürüne renk katan gül bahçesi, hummal bir çalmayla bahar dönemine yetitirilerek güllerin açlmasyla birlikte rengarenk görüntüsünün yannda mis kokusuyla vatandalarn vazgeçilmez ziyaret yerleri arasna girdi. Gül bahçesinde çok sayda gül çeidinin yan sra süs ve peyzaj bitkileri de yetiiyor. Baharn geliiyle birlikte buraya akn eden çok sayda vatanda ve özellikle yal vatandalar, bu esiz güzelliklerin tadn çkaryor.

25 çET GÜL YETTRLYOR

Gül bahçesinde incelemelerde bulunan Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, büyük özen göstererek bahar dönemiyle beraber yeniledikleri gül bahçesi ile Diyarbakr tarihteki misyonuna kavuturmak istediklerini söyledi. Gül bahçesinin korunmas gerektiini vurgulayan Bakan Beyolu, Diyarbakr Osmanl döneminde gül ehri unvann alm. çünkü dünyann en kaliteli gülleri bu verimli topraklarda yetimi ve kutsal topraklara kadar götürülerek Kabe ve peygamber efendimizin kabrinin temizliinde kullanlm. Diyarbakrn gül bitkilerinden yaplan gül suyunun çeitli hastalklara ifa olduu da bilinir. Bu nedenle gül bahçesine ve yeni gül bahçeleri oluturmaya özel önem veriyoruz. Vatandalarmzdan ricamz gül bahçesine sahip çkmalardr. Gül ehrini ve gül bahçesine hep beraber sahip çkp koruyalm dedi.

Ana Sayfaya Git