Gülistan'ın ailesi nöbette

Gülistan Doku'nun ailesi Tunceli Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı

Haberler 03.01.2022 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide 5 Ocak 2020den bu yana ulalamayan Munzur Üniversitesi örencisi Gülistan Doku için ailesi, kzlarnn akbetini örenmek için adliye binas önünde oturma eylemi balatt. Anne Bedriye Doku, Kadnlar artk ölmesin. Benim kzm ölmüse eer cansz bedenini bana verin. Onu bulana kadar burada oturacam dedi.

GÜLSTANIM NEREDE

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Dokudan, 5 Ocak 2020de kald yurttan ayrldktan sonra haber alnamad. Diyarbakrda yaayan ailesi, Gülistann kaybolduu gün Tunceliye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Ailenin ihbar üzerine arama çalmalar balatld. Yaplan aratrmalar sonunda, Gülistan Dokunun cep telefonunun, en son Uzunçayr Baraj Gölü üzerindeki Sarsaltuk Viyadüünde sinyal verdii belirlendi.

ZNE HALA RASTLANMADI

Viyadük üzerinden geçen aracn kamerasna da yansyan Dokunun son görüldüü bölgede, AFAD Bakanl, Deniz Kuvvetleri Komutanl, Emniyet Genel Müdürlüü, Jandarma Genel Komutanl, Ankara, Denizli, Diyarbakr, stanbul, zmir, Konya, Malatya, Manisa ve Kahramanmara Büyükehir Belediyeleri ile sivil toplum kurulular, üniversiteler ve gönüllülerden oluan 542 kiilik personel, 88 araç, 38 bot, 10 ROV cihaz, 6 dron, 4 sonar ve 3 arama köpeiyle yaplan arama çalmalarna ramen Gülistana ait ize rastlanlmad ve çalmalar sonlandrld.

ADLYE ÖNÜNDE NÖBET

Diyarbakrn Ergani ilçesinde yaayan ailesi, Tunceliye gelerek, Gülistan Dokunun akbetini örenmek için adliye binas önünde oturma eylemine balad.Baz siyasi parti ve sivil toplum kurulular temsilcilerinin de destek verdii eylemde Gülistan Dokunun annesi Bedriye Doku, kz bulunana kadar adliye binasnn önünde oturacan belirterek, Kzmn kemiini bulmadan ben buradan kalkmayacam. Ölürüm yine de buradan kalkmam. Benim kzm ölmüse kemiklerini bana verin. Benim kzmn bana kim ne getirdiyse, bana söyleyin. Benim kzmn bir mezar bile yok. Bana cansz bedenini verin mezar banda Fatiha okuyacam diye konutu.

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü de, Gülistan Dokunun ailesinin adalet aray içinde olduunu söyleyerek, 2 yldr Gülistan Dokudan bir iz yok. Bu adalet anlay o kadar insani, o kadar vicdanidir ki sadece kzlarnn akbetini soruyorlar ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git