Gündüz ev kadını, gece iş kadını

Diyarbakırlı 2 çocuk annesi Yasemin Ayverdi Gülseran, gündüz çocuklarına baktıktan sonra gece saatlerinde açtığı tezgahta ciğer yapıp satıyor.

Haberler 07.03.2019 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR Diyarbakrl 2 çocuk annesi Yasemin Ayverdi Gülseran, gündüz evde kalmaktan sklnca mikrokrediye bavurdu. Buradan ald parayla kendisine seyyar tezgah alan Gülseran, gece saatlerinde açt tezgahta cier yapp satarak aile ekonomisine katk sunmaya balad.

Yaklak 12 yldr evli olan Gülseran, çocuklarna daha güzel bir gelecek sunmak için farkl ilerde çalt. Bir süredir çalmayan ve gündüz evde kalmaktan bunalan Gülseran, mikrokrediye bavurdu. Buradan ald bir lira ile seyyar araba, mangal ve cier alan Gülseran, gece saatlerinde aç tezgahnda cier yapp satmaya balad. Mesaisi gece 23.00te balayan Gülserann yapt cierleri yemek isteyen vatandalar, tezgahn önünde sra oluturuyor. Gülserann en büyük hayali, kendisine ait bir dükkanda cier yapp kadnlara istihdam salamak.

Cieri sevdiimden dolay aklma bu ii yapmak geldi

Özverili çalmas ile ilgili konuan Gülseran, cieri sevdii için bu ie giritiini söyledi. Eine destek olmak için tezgah açmaya karar verdiini kaydeden Gülseran, Bu i, cieri sevdiimden dolay aklma geldi. Elerimiz de çalyor iyi kötü ama 2 çocuk okutuyoruz, biraz daha artlarmz ar, eime destek olma ihtiyac duyuyorum. lk defa kadn cierci görüyorlar takdir ediyorlar, hiç yadrganmadk, herhangi bir olumsuz tepkilerde karlamadk. Gençler baya bir koruyucu davranyor bize kar, cierimi tadanlar tarif istiyor, baharatlar soruyorlar ama vermiyorum. Arabay getirip götürmek çok sorun oluyor, çevreden olumlu tepkilerle beraber yardmlarda alyoruz da en azndan sabit bir yerde durmak istiyorum. Kendi iimi daha düzgün bir yerlerde daha sabit yapmak istiyorum. Gece konusunda srarlym 2 çocuk annesiyim, gündüzümüz çocuklara ait kendi gecemizden ödün veriyor bir eyler yapmaya çalyoruz. Bu konuda biraz destek istiyoruz. Bütün masraflarmz çkarttktan sonra 100-150 lira kalyor, bölüüyoruz dedi.

Ei en büyük destekçisi

Cier ustas Yasemin Ayverdi Gülserann ei Muharrem Gülseran da einin sabah ev ileriyle, gece ise cier iiyle uratn kaydederek, uyku uyumadn dile getirdi. Gülseran, lk bu ii yapacam dedii zaman, yapabilirim mücadelemi verebilirim dedi, ben de deneyelim dedim. Birkaç sefer denedikten sonra belli bir kitleye ulat, buradaki gençler havalar güzel olduunda Yasemine hem destek hem de yardmc olurlar, bende iim bitince yanna gelip destek veriyorum. Sabah uyanp çocuklar hazrlyor okulun yolunu tutuyor, okuldan döndükten sonra evde temizlik yapyor çocuklar okuldan tekrar alp yemekleri ve derslerine yardmc oluyor. Daha sonra cier tezgahn hazrlyor, gelip kurduktan sonra cier yapmaya balyor diye konutu.

Gece rahat bir ekilde cier yemeye gelebiliyorum

Daha önce kadn cierciye rastlamadn kaydeden Burcu Teke isimli müteri, 2 haftadr aralksz cier yemeye geldiini aktard. Teke, Buray yeni kefettim, daha önceden kadn cierciye rastlamamtm. Buraya geldiim zaman daha rahat bir ekilde cier yiyebiliyorum. Kz bama gece saatlerinde erkek ciercide cier yemek bu rahatl vermez bize. Gayet lezzetli cierleri çok beeniyorum, 2 haftadr aralksz geliyorum. Bazen Yasemin ablay aryor, yardmna geliyorum. çok cesaretli bir durum gecenin bu saatinde gelip cier yapmas beni çok etkiledi, destek olmak istiyorum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git