Güneşi gören dışarı kaçtı

Diyarbakır'da güneşli havayı gören vatandaşlar, korona virüs salgınına rağmen sokakları doldurdu. Kentin en işlek noktalarından Gazi Caddesi'nde adım atacak yer bulunmazken, gelin ve damatlar tarihi mekanlarda fotoğraf çektirmeye devam etti.

Haberler 06.04.2020 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dün yazdan bir gün geçiren Diyarbakrllar güneyin yüzünü gören, sokaklara akn etti. Kentin tarihi noktalarndan olan On Gözlü Köprü, Hz. Süleyman Camii gibi alanlar kapatlrken, kimi yerlerde gelin ve damatlar fotoraf çekmeye devam etti. Baz vatandalar tarihi surlara çkarken, baz aileler tehlikeyi hiçe sayarak çocuklarn dar çkartt. Sur ilçesinde ve kentin farkl noktalarnda vatandalarn scak havada sosyal mesafe kuralna uymad görüldü.

KENDN DIARI ATTI

Sur esnaflarndan Adil Aydn, Diyarbakrllarn kente virüs gelmemi gibi hareket ettiini söyledi. Aydn, Gençlerin evde kalmas lazm. Dar çkp eve gittikleri zaman bu mikrobu alp kendileriyle eve tayorlar. Lütfen gençler evde kaln. Evde hayat var. Hem kendi hayatnz hem de evde olan ailelerinizin hayatlarn tehlikeye ve riske atmayn. Bu hastal yenebilme noktasnda fayda verecek ise 10 gün, 15 gün, 20 gün aralklarla sokaa çkma yasa uygulanmasn faydal görüyorum dedi.

Ana Sayfaya Git