Güneydoğu'nun Kapadokyası

Çermik ilçesinde bulunan ve uzaktan insan dizisi gibi görünen taş yığınlarının bulunduğu Gelincik Dağı'na Siverek ve Diyarbakırlı doğaseverler tırmanış gerçekleştirdi.

Haberler 01.12.2020 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çermik ilçesinde bulunan ve uzaktan insan dizisi gibi görünen ta ynlarnn bulunduu Gelincik Da, bir doa harikas olarak görenleri kendine hayran braktryor. nsan dizisi suretinde olan ve Kapadokyada bulunan peri bacalarna benzemesi nedeniyle de Güneydounun Kapadokyas da denilen bölgeyi turizme kazandrmak için çeitli çalmalar yürütülüyor.

Doa harikas daa dikkat çekmek amacyla Siverek Frat Gezginler Kulübü ve Diyarbakr DDOSK (Diyarbakr Doa Sporlar Kulübü) ortaklaa yürüyü gerçekletirdi. 60 kiilik bir ekiple ilçeye 4 kilometre uzaklkta bulunan Sinekli Köye gelen doa tutkunlar, buradan bin 500 metre yükseklikte bulunan daa trman gerçekletirdi. Yaklak 3 saat içinde zirveye çkan doaseverler, burada yanlarnda getirdikleri yemeklerini yiyerek, esiz manzaralar karsnda fotoraf çekti. Gün batmna kadar dan zirvesinde kalan grup, daha sonra bölgeden ayrld.

BÖLGENN KAPADOKYASI

Yürüyü ile ilgili açklamada bulunan Siverek Frat Gezginler Kulübü Bakan Ferit Akçal, Diyarbakrdaki Doa Sporlar Kulübü arkadalarmzla birlikte güzel bir sonbahar gününde doa harikas bu da ziyaret edelim dedik. Yaklak 3 saatlik bir zirve trman sonrasnda unu gördük ki Ürgüp Göremede bulunan peri bacalarnn ayns burada da bulunmakta. Arkadalarmzla birlikte bu güzelliklere ahitlik ettik. Pandemi döneminde malum her yer kapalyken, doa insana çok güzel imkanlar salyor. Biz de arkadalarmzn bu güzellikleri görmeleri için böyle bir program yaptk. Belli bir katlmla, pandemi kurallarna uygun olarak, hep beraber geldik, Gelincik Dana çktk. Bölgede yaayan insanlarmzn bin 200 kilometre uzaklkta bulunan Ürgüp Göremeye gitmeye gerek yokmu aslnda, bu güzellikler yan bamzda. Biz tüm doaseverleri buraya davet ediyoruz dedi.

YÜRÜYÜ GERçEKLET

Katlmclardan Melek Sadk, Sosyal medyada böyle bir gezinin ilannn gördüm bende katlmak istedim. Gayet güzel bir trman gerçekletirdik, güzel manzaralarda fotoraf çektik. Bence herkesin gelip görmesi gereken bir yer ifadelerini kulland.

Türkiye Daclk Federasyonu Diyarbakr l Temsilcisi ve DDOSK Bakan Abdurrahim Ekin de yapt açklamada, Bugün Siverek Frat Gezginler Kulübü ve Diyarbakr Doa Sporlar Kulübü ortaklaa çermik Gelincik Da doa yürüyüündeyiz. Bu dada peri bacalarna benzer suretler var, bizler hemen hemen her hafta Diyarbakrn ve Türkiyenin her tarafnda bulunan doa güzelliklerini tantmak için bu gibi organizasyonlar gerçekletiriyoruz. Bugün de yaklak 60 kiilik bir ekiple buraya geldik. Doa harikas bir yer, herkesi davet ediyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git