Günler Baharı Solukluyormuş

FETÖ mensupları cezaevinde bile rahat durmuyorlar. Diyarbakır'da "hero, Allah onu başımızdan eksik etmesin inşallah" yazılı not ele geçirilirken, "Evet günler baharı solukluyor" yazılı ifade ise dikkat çekti.

Haberler 18.08.2017 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETÖ mensuplar cezaevinde bile rahat durmuyorlar. Diyarbakrda hero, Allah onu bamzdan eksik etmesin inallah yazl not ele geçirilirken, Evet günler bahar solukluyor yazl ifade ise dikkat çekti.

HERO NOTU BULUNDU

Diyarbakrda FETÖ/PDY operasyonunda gözaltna alnan üphelinin üzerinde cezaevindeki bir tutukludan alnd tespit edilen hero, Allah onu bamzdan eksik etmesin inallah yazl not bulundu.

YEN BR DARBE PLANI

Evet günler bahar solukluyor yazl cümlenin de yer ald notla, teröristlerin dardaki örgüt mensuplarna yeni bir darbe giriimi için umut verdii deerlendiriliyor

POLSN YAKIN TAKB

Emniyet birimleri bu türden notlarla tutuklu FETÖcülerin peygamberi de alet ederek dalmak üzere olan örgüt mensuplarnn güvenlik güçlerine bilgi vermesini engellemeye çaltklar deerlendirmesinde bulundu.

DYARBAKIR - Diyarbakrda FETÖ/PDY operasyonunda gözaltna alnan üphelinin üzerinde cezaevindeki bir tutukludan alnd tespit edilen hero, Allah onu bamzdan eksik etmesin inallah yazl not çkt.

Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi ekiplerince FETÖ/PDY mensuplarnn saklandklar ve faaliyet yürüttükleri hücre evlerinin deifre edilmesine yönelik çalmalarda terör örgütünün güvenli-gizli ev olarak tabir ettii gaybubet olarak kullanld tespit edilen evlere önceki hafta e zamanl operasyon düzenlendi.

Gaybubet evinde gözaltna alnan üphelilerden birinin üzerinde bulunan ve cezaevinde tutuklu bir yaknndan ald belirlenen not ele geçirildi.

Notta, Her gün vird gibi bunlar okuyun. Biraz da sen oku, o tatl nameleri iit. Söyleyenden Allah raz olsun hero. Allah onu bamzdan eksik etmesin inallah. yazl cümlelerin olduu örenildi. Hero ibaresinin de alt çizili olduu görüldü.

Örgüt üyelerinin birbirlerini bu ekilde motive etmeye çalt ve hero yazl tiört giymeye tevik ettii deerlendiriliyor.

- Peygamberi de alet etmiler

Evet günler bahar solukluyor yazl cümlenin de yer ald notla, teröristlerin dardaki örgüt mensuplarna dalmamalar ve yeni bir darbe giriimi için umut vermeyi amaçladklar ortaya çkt.

Notta cezaevindeki bir FETÖ tutuklusunun gördüü rüya u ekilde aktarlyor:

Rüyasnda efendimizi görmü, Ya Resulallah benim bebelerim ne halde? diye sormu. Az sonra efendimizin kucanda bebelerini görmü ve ona sevdirmi. Diyor ki, deer hocam, deer bütün sevdiklerimize deer. Evet ama biraz zor geliyor bazen. Bunlar ileride tatl birer hatra olacak. Üstadn talebeleri gibi biz de gelecek nesle inallah bunlar anlatacaz.

Emniyet birimleri bu türden notlarla tutuklu FETÖcülerin peygamberi de alet ederek dalmak üzere olan örgüt mensuplarnn güvenlik güçlerine bilgi vermesini engellemeye çaltklar deerlendirmesinde bulundu.

Daha önce yaplan çalmalarda FETÖcülerin hero kelimesini Hoca efendi raz olsunun ksaltmas olarak kulland, özel önem verdikleri, bu kelimeyi terör örgütü mensuplarna özel klmasnn nedeninin ise örgüt eleba Fetullah Gülenin örgütün ngilizce yayn yapan dergisi The Fountain Magazine de Austos 2016da Umutsuzluk ve Kahramanlar bal ile yaynland ve heronun ilk defa burada kullanld tespit edildi. Ayn balkla FETÖ eleba Gülenin kaleme ald yazda örgüt mensuplarna talimatlar içeren yazs olduu görülmütü.

FETÖnün darbe giriimi srasnda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana yönelik suikast giriimi ve 2 polisin ehit edildii saldrya ilikin Mula 2. Ar Ceza Mahkemesinde 13 Temmuzda görülen durumaya, sanklardan Gökhan Güçlü, üzerinde ngilizce hero yazan ve kahraman anlamna gelen tiörtle girmiti.

Adalet Bakanl Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüünce, yaanan tartma üzerine cumhuriyet basavclklarna, FETÖ/PDY üyesi tutuklularn davalar etkilemeye yönelik mesajlar içeren kyafetlerinin toplatlmasyla ilgili genelge gönderilmiti.

Ardndan ülke genelinde hero yazl tiört giyenler hakknda ilem yaplm, FETÖ iltisakndan üphelenilenler hakknda tutuklama kararlar verilmiti.

Ana Sayfaya Git