Gurbetçiler annelerle

Diyarbakır'da çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını belirtip HDP il binası önünde eylem yapan aileleri Almanya, Avusturya ve İsviçre’den gelen gurbetçiler ziyaret edip desteklerini iletti.

Haberler 29.10.2021 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda olu Mehmet Akarn PKK tarafndan kaçrldn belirtip, HDP Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn evladna kavumas, dier aileler için de umut oldu. Hacire Akarn da çarsyla çocuklarn bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019da HDP il binas önünde oturma eylemine balad. 238 ailenin 787 gündür sürdürdüü evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte çocuklarna kavuan aile says 32 oldu.

HEPMZ BRZ VE BU BRL GÖSTERME ADINA BURADAYIZ

Ailelere, siyasi parti ve sivil toplum kurulularnn temsilcilerinin ziyareti sürüyor. Almanya, Avusturya ve sviçreden Diyarbakra gelen bir gurbetçi aileler, HDP il binas önüne gelerek, aileleri ziyaret etti. Grup adna konuan Enes Demir, Avrupann deiik ülkelerinden 43 kiinin çadra geldiini söyledi.

Demir, Avusturya, Almanya ve sviçreden Güneydou turunu Avrupadaki gurbetçilere tantmak ve bu bölgeyi kaynatrmak amacyla güzel ziyaretler yaptk. Yaklak olarak 5 gündür buradayz ve bugün de 2019dan bu yana nöbet tutan annelerimizin aclarn, yalnz kalmadklarn göstermek üzere Avrupadaki gurbetçi kardelerimizi buraya getirip, moral verdik. Tarihi ve kültürel gezinin yan sra buray çok önemsediimiz için buraya geldik. Bu kardelerimizin her zaman yanndayz. Onlarn destekçileriyiz ve sonuna kadar destekleyeceiz. Terör belas bitene kadar bizler bu kardelerimizi ilk önce canl bir ekilde getirip topluma kavuturma, sonra da buradaki annelerimizin yannda olmay kendimize Türk vatanda olarak görev biliyoruz. Grubumuz içerisinde farkl etnik kökenlerden olanlar var. Türkler, Kürtler, Lazlar ve çerkezler, deiik etnik gruptakilerle buradayz ama hepimiz biriz ve bu birlii gösterme adna buradayz dedi.

DÜNYA FERYADIMIZI DUYDU, BR TEK HDP DUYMADI

6 yl önce 15 yandayken, kaçrlan olu Özkan için HDP il binas önündeki eylemini sürdüren Süleyman Aydn ise Türkiyenin dört bir yanndan ziyaretçilerin geldiini dile getirerek, Dünya feryadmz duydu. Bir tek HDP duymad bizi. Biz burada evlatlarmzn yolunu sonuna kadar gözleyeceiz. çocuklarmz getirsinler, bizden ne istiyorlar. Eer biraz vicdanlar varsa artk gelsinler bize sahip çksnlar. Bizim çocuklarmz PKKdan istesinler. PKK ile aralarna mesafe koysunlar. çünkü PKKdan kimseye hayr gelmez. PKK çocuklarmz öldürüyor. çoluk çocuk demeden herkesi katlediyorlar. Biz burada sonuna kadar devletimize güveniyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git