Güven cinayetinde gözaltılar artıyor!

Tahir Güven cinayetinde 2 şüphelinin gözaltı süreleri uzatıldı.

Haberler 13.12.2021 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-AK Parti Cizre eski lçe Bakan Cihan Güvenin kardei Meman Airetinin lideri Tahir Güvenin (67) öldürülmesi olaynn üphelilerinden PKK/KCK terör örgütü mensubu Miraz kod adl Mehmet Miraç Dinç ve Sümeyye Gök için 48 saatlik ek gözalt süresi alnd, dier 26 üphelinin sorgusu ise sürüyor.

GÜVEN ÖLDÜRÜLDÜ

Cizrenin Cudi Mahallesinde 4 Aralk akam Mercan Sokakta Eski AK Parti lçe Bakan Cihan Güvenin kardei ve Meman aireti lideri Tahir Güven, aracyla seyir halindeyken kimlii belirsiz kii veya kiilerin silahl saldrsnda hayatn kaybetti.

SORUTURMA KAPSAMI

rnak l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekipleri yaptklar çalmalar sonucunda ilk olarak olaya kart tespit edilen Emin Kalkan gözaltna ald. Kalkann ifadesi dorultusunda harekete geçen ekipler ksa süre içerisinde olayn üphelilerinden Miraz kod adl Mehmet Miraç Dinç ve rnak Milletvekili Hüseyin Kaçmazn kardei Abdullah Kaçmaz ile Sümeyye Gökü gözaltna ald.

MLLETVEKLNN KARDE

Emin Kalkan ilemlerinin ardndan sevk edildii adliyede çkarld mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mehmet Miraç Dinç, Abdullah Kaçmaz ve Sümeyye Gökün ifadeleri dorultusunda önceki sabah terör örgütü PKK/KCKnn ehir ve gençlik yaplanmas içerisinde olduklar ileri sürülen 26 kii gözaltna ald. Olayn üphelilerinden Miraz kod adl Mehmet Miraç Dinçi evinde saklad tespit edilen HDP rnak Milletvekili Hüseyin Kaçmazn kardei Abdullah Kaçmaz, dün sevk edildii mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

48 SAATLK EK GÖZALTI SÜRES ALINDI

Miraz kod adl Mehmet Miraç Dinç ve Sümeyye Gök için Terörle Mücadele ekiplerince 48 saatlik ek gözalt süresi alnd. Ayrca önceki gün gözaltna alnan 26 üphelinin emniyetteki sorgular devam ediyor. Soruturma kapsamnda Emin Kalkan ve Abdullah Kaçmaz tutuklanrken, 28 kiinin ise gözaltndaki ilemleri devam ediyor.

Ana Sayfaya Git