Güvercinlerin sobalı otelleri

Binlerce güvercin, dondurucu soğukta sobayla ısıtılan otelde konaklıyor

Haberler 29.12.2021 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda hizmet veren Güvercin Otelinde merakllar tarafndan kiralanan odalarda konaklayan yaklak 10 bin güvercin sobayla stlyor.

Merkez Balar ilçesinde güvercin merakllar için 2014 ylnda kurulan Güvercin Oteli, 7 ylda binlerce güvercine ev sahiplii yapt.

Gökela, Atlas, Zeytini, Külreng, Narenci ve Cigeri gibi farkl rklardan rengarenk güvercinlerin konaklad otelde özellikle k aylarnda yer bulmak imkansz hale geldi.

Souk k günlerinde güvercinlerine scak ve konforlu bir ortamda barnma imkan sunmak isteyenler, elektrik ve odun sobas ile stlan, fndk, fstk ve bademin yan sra onlarca çeit yem imkan sunulan 3 bloklu Güvercin Otelini tercih ediyor.

Toplam 100 odadan oluan ve 24 saat kamera sistemi ve bekçiyle korunan otel, k aylarnda güvercin merakllarnn vazgeçilmezi haline geldi.

TALEP ARTTII çN YER BULUNAMIYOR

Otel yöneticisi Mehmet Batmaz, AA muhabirine, Diyarbakrllarn güvercin sevdasnn kendilerine de alandn söyledi.

Yaklak 25 yldr güvercin beslediini, güvercinlerin enerji verdiini, onlarla ilgilenirken stresten uzaklatklarn dile getiren Batmaz, Diyarbakrda arkadalarmz daha önce damlarda, avluda ve arazilerde güvercin besliyordu. u an o ortamlar olmad için Güvercin Otelinde yer tutuyorlar. Burada hem damda hem de odalarda güvercinlerini besleyebiliyorlar. dedi.

Batmaz, oteli açmadan önce bu kadar talep olacan düünmediklerini ifade ederek, nsanlarn hayvan sevgisinin bu kadar büyük olacan tahmin etmedik. Güvercini olanlar yer bulamad için bize bavuruyor. Biz de isterse daire isterse de oda veriyoruz. Odann tüm düzenlemesini istee göre yapyoruz. diye konutu.

Otelde güzellik yarmalar gibi farkl etkinlikler de düzenlediklerini aktaran Batmaz, bu etkinliklerde güvercin merakllarnn da kaynatn kaydetti.

Batmaz, K aylarnda talep daha fazla oluyor. O nedenle bu otelde yer bulmak ayrcalkl oluyor ve talep artt için yer bulunamyor. K aylarnda güvercinlerin bakm da zor oluyor. Bakm için farkl yemler veriyoruz, snmalar için soba kuruyoruz. Onlar stmak için elektrik sobalarndan odun sobasna kadar her türlü stma sistemini kuruyoruz. ifadelerini kulland.

Güvercinlere salk hizmeti de sunduklarn anlatan Batmaz, k aylarnda güvercinlerin çok fazla hastalandn, hayvanlarn snmas ve bakmlarnn en iyi ekilde yaplmas gerektiini aktard.

Batmaz, hasta olan güvercinleri tedavi ettirdiklerini, veteriner hekimlerin yönlendirmesiyle en iyi bakm yapmaya çaltklarn kaydetti.

EN AZ 100 K SIRADA

Oteldeki 100 odann tamamnn dolduunu dile getiren Batmaz, öyle konutu:

u an en az 100 kii de srada var. Güvercinlere daha güzel ve sistemli bir ortam hazrlamak için projemiz hazr. Güvercinler en güzel yerlere layk. Elimizden geldiince onlara en güzel ekilde bakacaz. Güvercinlerin k bakm çok farkl. Vitamin, yem ve soba gibi hizmetleri en üst düzeyde yapyoruz. Masraf çok olmasna ramen onlara olan sevgimiz masraf ikinci planda brakyor. Günlük en az 10 bin lira masraf gidiyor. Kn elektrik faturas çok fazla geliyor. Tüm odalarda stma sistemi var.

BURASI HEM GÜVERCNLER HEM DE BZM çN Y OLDU

Güvercin merakllarndan Abdullah Yaman da 20 yldr güvercin beslediini belirtti.

Geçmite evinin damnda güvercin beslemeye çaltn ancak apartmanlarda bunun imkansz hale geldiini dile getiren Yaman, açlan Güvercin Otelinde bir oda kiraladn söyledi.

Yaman, 40 güvercini ile iinden dolay oteldeki görevlilerin ilgilendiini, aylk giderlerinin 1000 lira civarnda olduunu anlatt.

K aylarnda yumurtalar souyor, güvercinler de souktan donuyordu. Burada stma sistemi olduu için kn da yavru alabiliyoruz. Buras hem güvercinler hem de bizim için iyi oldu. diyen Yaman, günün belirli saatlerinde gelip, güvercinler ile stres attn kaydetti.

GÜVERCNLERM BURADA OLDUU çN GÖZÜM ARKADA KALMIYOR

73 yandaki hsan Kelekçi ise 13 yandan beri güvercin meraknn olduunu, 60 yldr güvercin beslediini söyledi.

Balarda evlerinin avlusundaki kümeste güvercin yetitirdiini belirten Kelekçi, u an ise buna uygun yeri olmad için güvercinleri otele getirdiini aktard.

Kelekçi, güvercin sevdasnn çok farkl bir duygu olduunu kaydederek, Güvercin beslemek için iki katl bahçeli ev yapmtm. Evimin çevresinde binalar yükseldii için apartmana geçtim. Apartmanda güvercin beslememe müsaade etmedikleri için Güvercin Otelinde yer tuttum ve burada merakm gideriyorum. Burada soba yakyor, güvercinlerin tüm ihtiyaçlarn gideriyoruz. Kular beni ayakta tutuyor, günümün nasl geçtiini anlamyorum. Güvercinlerim burada olduu için gözüm arkada kalmyor. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git