Güzeloğlu: Engelsiz bir yaşam şart!

İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Dünya Engelliler Günü" nedeniyle, mesaj yayımladı. Güzeloğlu, "Engelli vatandaşlarımıza, engelsiz bir yaşam sunmak için hepimize belli görevler düşmektedir. dedi.

Haberler 03.12.2017 - 13:12 Son Güncelleme : 03.12.2017 - 13:19

M. Emin FDAN

DYARBAKIR-l Valisi Hasan Basri Güzelolu, Dünya Engelliler Günü nedeniyle, mesaj yaymlad. Güzelolu, Engelli vatandalarmza, engelsiz bir yaam sunmak için hepimize belli görevler dümektedir. dedi.

Güzelolu yazl mesajnda u ifadelere yer verdi.

Birlemi Milletler tarafndan Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralk tarihi, engelli vatandalarmzn sorunlarna dikkat çekilmesi ve farkndalk oluturulmas için önemli bir gündür. Engelli vatandalarmza, engelsiz bir yaam sunmak için hepimize belli görevler dümektedir. Engelli yurttalarmzn toplumsal yaamda etkin bir ekilde yer alabilmesi, frsat eitliinden yararlanmas ve hiçbir ayrmcla uramadan haklarnn korunmas en temel koullarn banda gelmektedir.

Her salkl bireyin bir engelli aday olduu gerçeiyle hareket ederek, toplumsal hayat içerisinde dikkat edeceimiz baz hususlar bulunmaktadr. Sosyal devlet anlayyla gerekli önlem ve kararlarn alnmas, engelli vatandalarmzn hayatlarnda büyük kolaylklar oluturacak ve kamusal alanda daha fazla var olmalarn salayacaktr.

TÜM ZORLUKLARA RAMEN

Tüm zorluklara ramen özellikle son yllarda spordan eitime, sanattan siyasete kadar, hemen her alanda önemli baarlara imza atan engelli kardelerimizin bu azimleri her türlü takdiri hak etmektedir. Yakn zamanda tüm Ülke olarak gururlandmz Türkiyenin ev sahipliinde yaplan Avrupa Ampute Futbol ampiyonasnda her oyuncusunun hayat baar öyküleriyle dolu Ampute Milli takmmzn stanbulda oynanan final maçnda ampiyon olmas, azmin, kararlln en güzel örneidir. Bu durum göstermektedir ki engellilik herhangi bir zorluk ve mücadele gerektiren bir durum söz konusu olduunda pes etmek deil, onu amak için mücadele etmektir.

Bu duygu ve düüncelerle, engelli vatandalarmzn 3 Aralk Dünya Engelliler Gününü kutluyorum. Yarnlarnn, bugünden daha iyi olmas diliyor, bir gün deil her gün yanlarnda olduumuzu belirterek salkl, mutlu ve baarl bir yaam diliyorum.

Ana Sayfaya Git