Hırsızlar uyutmuyor

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Sevindik Köyü sakinleri, yaşanan hayvan hırsızlıklarından dolayı yatamadıklarını belirttiler.

Haberler 07.03.2019 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrn çnar ilçesine bal Sevindik (Xecita) Köyü sakinleri, son zamanlarda köylerinde artan hrszlk vakalarnn kendilerini tedirgin ettiini belirterek, hrszlarn korkusundan yatamadklarn dile getirdiler.

Karacada bölgesinde geçimlerini hayvanclkla salayan köylüler, madur olduklarn ve yetkililerin bu konuda kendilerine yardmc olmalarn istediler.

Köylülerden Mehmet Emin Ylmaz, hayvanlarnn çalndn ve bölgede bu hrszlk vakalarnn sürekli tekrarlandn söyledi.

Ylmaz, Ben sabah kalktmda 6 tane besili hayvanm götürmüler. Karakola haber verdim. Köydeki okul kamerasndan baktmzda hrsz, beyaz bir araçla saat 01.00de köye girmi ve saat 02.00de köyden çkm. Karakol kamerasndan baktmzda Viranehir tarafna geçmemi, Diyarbakr tarafna gelmi. Bizim yetkililerden talebimiz, bize yardmc olsunlar. çarkl hayvan pazarnda mobese var. Görüntülerden saat 02.25 ile 02.35 aralna baksnlar. Bu saatlerde araç oraya giri yapm. Biz, yetkililerin bu ii aratrmasn istiyoruz. dedi.

Artk bu çirkeflii istemiyoruz

Köylerinde hrszlk olaylarn ilk defa olmadn söyleyen Ylmaz, Bir ay önce amcaolumun 3 tane hayvann götürdüler. Bugün bana, yarn arkadamn bana getirecekler. Ne yapacamz armz, hrszlarn korkusundan yatamyoruz. Devlet bu iin üzerinde durmasa bizim yapabileceimiz bir ey yok. Bizler, vatanda olarak onlar tespit etme hükmüne sahip deiliz. Ancak vali, savc, kaymakam gibi imkn olan birisi karakolumuzla beraber bunu gün yüzüne çkarabilirler. Artk bu çirkeflii istemiyoruz. Daha önce karakol tarafndan hrszlar yakaland. Viranehire gitmek üzere olan bir aracn tekerleklerini patlatarak durdurmu ve 20-30 koyunu sahiplerine teslim etmitiler. Bunlar ebekedir. Bizler ayak izlerine baktmzda gece vakti saat 1de gelip 2ye kadar tüm köyü geziyorlar ve hayvanlarm alp götürüyorlar. ifadelerini kulland.

Ylmaz, bu tür hrszlarn, hayvanlar canl olarak deil, keserek elde ettikleri 50-60 kilogram eti kasap arkadalarna sattklar iddiasnda da bulundu.

Hrsz, beni de öldürebilirdi

Ylmaz, son olarak unlar kaydetti: Biz Diyarbakra da müracaatta bulunduk. Dedik ki; vali, kaymakam, emniyet müdürü, jandarma komutan duysunlar. Belki bir çözüm bulurlar. Bu hrsz o esnada beni görseydi, belki beni de öldürebilirdi. Köylüler huzursuz. Devlet de biliyor ki Karacada krsal, talk alandr. Bizler hayvanclktan baka da i yapamyoruz. Geçim kaynamz hayvanclktr. Ben bu hayvanlar 5-10 gün besleyip satacaktm. O parayla çocuklarma un, eker alp idaremi salayacaktm. Brakmadlar, gelip götürdüler.

Ana Sayfaya Git