Hainlere aman vermeyeceğiz!

STK'lar; "15 Temmuz ruhu her zaman canlı tutulacak. Bu topraklarda hiç bir hainliğe fırsat vermeyeceğiz"

Haberler 14.07.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ticaret Borsas ve Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliinin öncülüünde dün iki ayr açklamayla, 15 Temmuz darbe giriimini knayarak darbelere kar birlik ve beraberlik mesaj verdi. Mesajda; 15 Temmuz ruhu her zaman canl tutulacak. Bu topraklarda hiç bir hainlie frsat vermeyeceiz denildi.

DYARBAKIRDA ORTAK METN

Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB) öncülüünde TÜRK-, TSK, TESK, TZOB, HAK-, MEMUR-SEN, Türkiye KAMU-SENin oluturduu Türkiye Avrupa Birlii Karma stiare Komitesi tarafndan, 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamnda Türkiyenin 80 ilinde olduu gibi Diyarnbakrda da ortak açklama metni okundu. Gücümüz Milli rade, Hedef Büyük Türkiye slogan ile düzenlenen etkinlikte açklama metnini Diyarbakr Ticaret Borsas Bakan Engin Yeil yapt. 15 Temmuz sonras toparlanma sürecini tamamlandn ve imdi yeni bir atlm sürecininin balamas gerektiini belirten Bakan Yeil sözlerini öyle sürdürdü.

TARHN ZOR GÜNLERNDEN BER

Tarihimizin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuzun yldönümüne giriyoruz. ki hafta boyunca, farkl etkinliklerle, hazrladmz afilerle ülkemizin tamamnda15 Temmuz ruhunu canl tutacaz. 15 Temmuzu unutmayacaz, unutturmayacaz.15 Temmuzun Türkiye için bir milat olduuna inanyoruz. çünkü, bu alçak saldr, darbenin ötesinde bir igal giriimiydi. 15 Temmuz, stiklal harbinden bu yana ülkemizin karlat en büyük tehlikeydi. O gece Fetullahçterör örgütü, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altna almaya kalkt. Darbe giriiminin asl amac ülkemizi tarihimizde görülmemi bir kaosa sürüklemek, karde kavgas balatmak ve Türkiyeyi iç sava ortamna sokmakt.Darbe teebbüsünün nihai amac Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayaa kalkamayacak duruma düürmekti dedi.

DEVLETN MLL RADES DIINDA

Türkiye Cumhuriyeti devletini milletin iradesi dnda hiçbir gücün yönetemeyeceini söyleyen Borsa Bakan Yeil, Elbette bunun için büyük bir bedel ödedik. Allaha ükür, birlik ve beraberliimiz sayesinde bunlarn hepsini de ksa sürede atlattk. Hükümetimizin bizlerle istiare içinde ald önlem ve yapt reformlarla hzla toparlandk. Daha darbe giriiminin üzerinden bir yl geçmeden ekonomide yüzde 5lik büyümeyi yakaladk. stihdam rekorlar krdk. Bu yln ilk alt aynda tam 1 milyon 200 bin insanmza yeni istihdam saladk. hracatmz rekor düzeyde arttrmaya baladk. imdi yeni bir atlm sürecini balatmamz gerekiyor. Ayamzdaki prangay çözdük, imdi koma zaman. Büyümede, istihdamda, ihracatta yeni rekorlar krmalyz diye konutu.

BRLGE BALI 42 ODA KONUTU

Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliinden yaplan ilk açklamaya, Birlie bal 42 ayr Odann temsilcileri katld. Etkinlikte konuan DESOB Bakan Alican Ebedinolu, 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti devletinin birlik ve beraberliini ve milletin özgür iradesi ile seçilen Cumhuriyet Hükümeti ve Demokratik rejimi açkça tehdit eden, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleen darbe ve devleti igal giriimini, 15 Temmuzun yldönümünde yeniden en kuvvetli bir biçimde bir defa daha knadklarn söyledi.

DEMOKRASMZE SAHP çIKACAIz

Nereden ve kimden gelirse gelsin darbelere kar dimdik ayakta olacaklarn açklayan Bakan Ebedinolu, Hiçbir zaman Cumhuriyet ve rejim dümanlarna bu mukaddes topraklarda devletimizi ele geçirme frsat ve imkan tannmayacaktr. Dün olduu gibi bugün ve her zaman milletimiz; ülkesine ve devletine can pahasna sahip çkacaktr. Milletimizin asil iradesine dayanan demokrasimizi sahiplenme, yaatma ve gelitirme noktasnda; esnaf ve sanatlarm her zaman olduu gibi tek vücut halinde ve sarslmaz bir irade ile devletimizin, milletimizin ve meru Cumhuriyet hükümetimizin yannda yer alacaktr. 15 Temmuz 2016da yüce milletimize ve devletimize acmaszca saldran kirli ve sapk eller krlm ve tüm dünyaya milli iradeye sahip çkma azim ve kararllmz ülke olarak gösterilmitir dedi.

Ana Sayfaya Git