Hakime bak!…

Diyarbakır'da kullandığı araçta yapılan aramada 90 kilo esrar bulunan Erzurum'un Hınıs İlçesi eski Ağır Ceza Mahkemesi Hakim Halil Soğuksu, 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında, "Esrar ve uyuşturucuya karşıyım" dedi.

Haberler 10.06.2017 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 24 Ocak günü yaplan operasyonda kulland araçta 90 kilo esrar maddesi ile yakalanan Erzurumun Hns ilçesi Ar Ceza Mahkemesi eski üyesi Hakim Halil Souksu ve 3 kiiye yönelik soruturma tamamland. ddianamede, tutuklandktan sonra meslekten ihraç edilen Halil Souksu ile ele geçirilen esrar ile balantlar olduu öne sürülen Fuat Akku, Halit çetin ve Rauf Kurtun Uyuturucu madde ticareti suçundan 22.5 yla kadar hapisle cezalandrlmalar istendi.

ddianamede, üphelilerden Rauf Kurtun yüklü miktarda esrar maddesini bat illerine sevk edeceinin tespit edildii kaydeden savc, yaplan teknik takipte sevkiyatn Erzurumun Hns lçesinde hakim olarak görev yapan Halil Souksu ile birlikte yaplacann belirlendiini ifade etti. üpheli Halil Souksunun yol güzergahnda güvenlik güçlerinin kontrolüne taklmadan geçmek için Rauf Kurta elik edeceinin belirlendiini belirten savc, iki üphelinin bulunduu özel otomobilin Diyarbakr merkezinde anlurfa yolu üzerinde polis tarafndan durdurulduunu vurgulad. Savc, görevlilerin ön bilgi verecei srada arac kullanan Souksunun Hakim-savc kimlii göstererek, hakim olduunu beyan ettiini belirtti.

HAKMN ESRAR KULLANDII TESPT EDLD

Araçta yaplan aramada Halil Souksuya ait çok sayda takm elbise ve çanta olduunu vurgulayan savc, eyalarn arasnda, aracn bagajnda ve arka koltuk ayak boluunda vakumlu torbalarda 90 kilo esrar maddesi ele geçirildiini kaydetti. Halil Souksunun el çantasnda ise alüminyom folyoya sarl 2.5 gram uyuturucu metamfetamin kristal toz madde bulunduunu belirten savc, üpheli hakimin üzerinde çkan ve uyuturucu sevkiyat karlnda ald deerlendirilen 14 bin 100 lira paraya da el konulduunu ifade etti. ddianamede üpheliler Halil Souksu ve Rauf Kurtun yaplan kan testinde esrar kullandklarnn tespit edildii kaydedildi.

ESRARIN FRES BALIK

Uyuturucunun tedarikini Fuat Akkuun yaptn, üphelilerden Rauf Kurt ve Halit çetin arasnda da esrarn sat konusunda üpheli görümeler tespit edildiini belirten savc, birbiriyle balants tespit edilen tüm üphelilerin telefonlarnn dinlendiini ifade etti. üpheli Fuat Akkuun kimlii tespit edilemeyen bir kiiden 5 kilo uyuturucu istedii telefon görümesine dikkat çeken savc, esrar maddesinen 5 tane balk olarak ifrelendiine dikkat çekti.

HAKM UYUTURUCUNUN BATI LLERNE SEVKN YAPACAKTI

üpheli Rauf Kurtun uyuturucu madde ticareti organizasyonunun banda yer aldn, Fuat Akkuun esrar temin ettiini belirten savc, Hakim Halil Souksunun esrarn bat illerine sevkiyatn yapacan, dier üpheli Halit çetinin ise, alclara ulatrlmasn salayacan kaydetti. Souksunun Hakim kimliini kullanarak yol kontrol noktalarnda aramaya maruz kalmadan esrar maddesini kolaylkla bat illerine sevk ettiini belirten savc, üpheliye bu amaçla bir araba salandn kaydetti.

TERÖR BÖLGESNDE HAKMN OTOBÜSLE SEYEHAT ETMES DKKAT çEKC

üphelilerin telefon dinlemelerinin satr aralarnda uyuturucunun temini ve nakline ilikin ifreli konumalarn bulunduunu belirten savc, yakalanan uyuturucunun bat illerinde deerinin yaklak 500 bin lira olduunu kaydetti. Hakim Halil Souksunun sigaraya dahi kar olduunu söylediini ve Ar Ceza Mahkemesi üyelii görevi yaptn ifade eden savc, üphelinin uyuturucunun ne anlama geldiini çok iyi bilmesine karn çantasnda uyuturucu metamfetamin maddesinin bulunmas, idrar tahlilinde esrar içtiinin tespit edilmesi nedeniyle ifadelerinin samimi bulunmadn kaydetti. Bir hakimin terörün youn olduu bir bölgede yalnz bana otobüsle seyahat etmesinin dikkat çekici olduunu belirten savc, üphelinin otobüsten indii noktann da güvenli bir yer olmadn vurgulad. Herhangi bir hakim ve savcnn kendisini böyle bir riske atamayaca kaydedilen iddianamede, Halil Souksunun mesleinin getirdii kolaylktan faydalanarak, uyuturucu yüklü aracn durdurulmasnn önüne geçmeye çalt ifade edildi. üpheli Halil Souksunun üst aramasnda 14 bin 100 lira para çktn belirten savc, parann salanacak olan menfaatin pein ödenen ksm olduunu kaydetti.

SGARA BLE KULLANMIYORUM

ddianamenin kabul edilmesinin ardndan tutuklu 4 sann yarglanmasna Diyarbakr 2nci Ar Ceza Mahkemesinde baland. Durumada ifadesi alnan eski Hakim Halil Souksu, araçta yakalanan uyuturucu ile ilgisi olmadn belirterek, Rauf beni köylerinin giriinde karlad. Eyalarm alp aracn arka koltuuna yerletirdi. Mardine gitmek istediimi söyleyince, bana elik edebileceini söyledi. Hataya gideceimi söyleyince beni oraya da brakabileceini söyledi. Uyuturucunun Raufa ait olduunu düünüyorum. Rauf benim hakim olmamdan dolay aracn aranmayacan düünerek bunu yapm olabilir. Suçlamalarn asl astar yoktur. Gayrmeru yollarla gelir elde etmek gibi bir yola girmedim. Rauf sürekli beni arayp ne zaman gidersem beni götüreceini söylüyordu. O gün yorgun olduunu düünerek arabay ben kullandm. Diyarbakrda yolda bir araba önümüzü kesti. Araçtan polisler indi. Geldiklerinde kendilerine hakim olduumu söyledim. El çantamda çkan maddenin uyuturucu oluunu bilmiyordum. Yorgunluk giderici olarak almtm. Ben sigara bile kullanmyorum. Esrara ve uyuturucuya karym. Araçta uyuturucu olduunu bilsem asla binmezdim dedi.

BU N ACEMSYM

Savclk sorgusu srasnda uyuturucunun Hakim Halil Souksunun eyalar arasnda bulunduunu söyleyen Rauf Kurt ise, durumada ifadesini deitirdi. Uyuturucunun kendisine ait olduunu belirten Kurt, Bu suçla karnza çktm için özür dilerim. 4-5 aydr dier sanklar bouna cezaevindedir. Yakalanmadan önce arac Halil kullanyordu. Ben arac kullanmas yönünde srar ettim. Savclktaki ifadelerimin hepsi yalandr. Uyuturucuylu yerde buldum. Hakim bey gelince onu Hataya götüreceim, götürürken de esrar götüreceimi düündüm. Ben bu iin acemisiyim. ne yapacam bilmiyordum dedi.

Avukat savunmalarnn ardndan ara kararlarn açklayan mahkeme, sanklardan Fuat Akkuun tahliyesine hükmetti. Halil Souksu, Halit çetin ve Rauf Kurtun tutukluluk halinin devamna karar veren mahkeme, durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git