Hala Mı Güvenlik?

DEDAŞ Genel Müdürü: 6 ilde 90 bin elektrik sayacını okuyamıyoruz.

Haberler 08.10.2018 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DCLE Elektrik Datm A. . (DEDA) Genel Müdürü Murat Karagüzel, rnak krsal bata olmak üzere sorumluluk bölgelerindeki 6 ilde 1 milyon 800 bin abonelerinin bulunduunu ancak, bu abonelerden yaklak 90 binini güvenlik ve gösterilen direnç nedeniyle okumakta büyük sknt çektiklerini söyledi.

Karagüzel, 90 bin aboneye tahakkuk çkaramyoruz, engelleniyoruz. Yani 90 bin sayac okuyamyoruz. Okunmas için güvenlik güçlerinden yardm talep ediyoruz. Bütün önlemlere ramen ylda bir veya iki kez okumaya çalyoruz dedi.

Diyarbakr, anlurfa, Mardin, rnak, Siirt ve Batmana eletrik datm yapan DEDAn tahakkuk ve tahsilat konusunda güvenlik ve gösterilen direnç nedeniyle ciddi skntlar çektii belirtildi. DEDA Genel Müdürü Murat Karagüzel, sadece Diyarbakra 520 bin aboneye bin 350 personel ve 340 araçla hizmet verdiklerini, personel saysn 5 yl öncesine göre 2.5 kat artrdklarn ve abone saysnda da yüzde 20lik bir art saladklarn söyledi.

90 BN ABONE SAYACI OKUNAMIYOR

Resmi kaytlara göre yüzde 70-75 olan kaçak kayp orann yüzde 63e düürdüklerini ve yl sonunda bunu yüzde 50ye indirmeyi hedeflediklerini söyleyen Karagüzel, 6 ilde 1 milyon 800 bin abonemiz var. Bunlardan 90 binine tahakuk çkaramyoruz, engelleniyoruz. Yani 90 bin sayac okuyamyoruz. Okunmas için güvenlik güçlerinden yardm talep ediyoruz. Kaçak ekipleri ve güvenlik güçleriyle gidip kontrol altna almaya çalyoruz. Bütün önlemlere ramen ylda bir veya iki kez okumaya çalyoruz. Bu sayaçlara elimiz desin, gözümüz görsün, biz bunun peindeyiz diye konutu.

GÜVENLK NEDENYLE ENGELLENYORUZ

DEDA Genel Müdürü Murat Karagüzel, Dicle Elektrik olarak hizmet bölgesinde karlatklar sorunlardan da söz ederken, zaman zaman sayaçlarn okunamamas, görevlilerin engellenmesi, araç gereçlerin tahrip edilmesi gibi durumlarla karlatklarn ifade etti. Karagüzel, rnak bata olmak üzere baz bölgelerde uzun süredir güvenlik sorunu ve dirençle karlayoruz. Ekipler okuma yapmak için krsaldaki yerleim birimlerine giremeyebiliyorlar. Bu sayaçlar okuma ve tahakkuk çkarma konusunda ciddi skntlar yaamaktayz diye konutu.

Ana Sayfaya Git