Halk isteyince belediye yıkıyor

Diyarbakır’ın Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun mahalle ziyaretlerinde vatandaşlar tarafından talep edilen metruk yapıların yıkımı, belediyenin yapı kontrol ekipleri tarafından programa alınarak aşamalı olarak gerçekleştiriliyor.

Haberler 21.04.2022 - 01:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ) - Diyarbakrn Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun mahalle ziyaretlerinde vatandalar tarafndan talep edilen metruk yaplarn ykm, belediyenin yap kontrol ekipleri tarafndan programa alnarak aamal olarak gerçekletiriliyor.

METRUK YAPILAR TEHLKE SAçIYOR

Uzun süre malikleri tarafndan kullanlmadklar için madde bamllar ve zararl alkanlklarn pençesine düen kiilerin meskeni haline gelerek çevrede yaayan vatandalar için tehlike oluturan metruk yaplarn ykm çalmalar Balar Belediyesince yerine getirilmeye devam ediliyor.

Son üç ylda 410 metruk yapy ortadan kaldran belediyenin yap kontrol ekipleri, son olarak Fatih Mahallesinde 1,Yunus Emre Mahallesinde 2,Muradiye Mahallesinde 2 ve eyh amil Mahallesinde 1 olmak üzere harabeye dönüen 6 yapnn ykmn tamamlayarak çevre için güvenli hale getirdi.

HALK STYOR BELEDYE YIKIYOR

Metruk yaplarn ykm konusunda ilçe tarihinin en büyük baarsn ortaya koyduklarnn altn çizen Bakan Beyolu, Vatandalarmz için tehlike arz eden çok sayda yap var. Hepsini ksa zamanda temizlemek mümkün deil. Bunun bir prosedürü ve yasal süreci var. Birçou uzun yllar terk edilmi. Biz yine de en hzl ekilde karar alarak harekete geçiyoruz. çevrede yaayan halkmz madur olmasn diye ne gerekiyorsa yapyoruz. Eski Balar bölgesi geçmiten kaynaklanan çarpk yaplama ve kentleme konusunda Diyarbakrn en sorunlu bölgesi. Bunun önüne geçmek için tüm imkanlarmzla iin üstesinden gelmeye gayret ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git