Halk örgüte mesafelidir!

Diyarbakır kırsalında güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lı, örgütün iç yüzünü ve TSK, emniyet unsurları ile güvenlik korucuları tarafından kararlılıkla yürütülen operasyonların örgüte büyük darbe vurduğunu anlattı.

Haberler 28.09.2018 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda PKKdan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan terörist, terör örgütünün iç yüzünü ve Türk Silahl Kuvvetleri (TSK), emniyet unsurlar ile güvenlik korucular tarafndan kararllkla yürütülen operasyonlarn örgüte büyük darbe vurduunu anlatt.

Hakknda silahl terör örgütüne üye olmak, devletin birliini ve ülke bütünlüünü bozmak suçlarndan yakalama karar bulunan terörist, l Jandarma Komutanlna silahsz ve teçhizatsz teslim oldu.

Terör örgütüne 2011 ylnda katld ve Diyarbakr krsalnda faaliyet gösterdii belirlenen terörist, örgüt içinde yaanan kötü muameleler ve örgütten kopulara ilikin itiraflarda bulundu.

- Irakta i imkan sunacaz vaadi

Terörist, ifadesinde ailevi sorunlar yaad, uyuturucu bamls ve isiz olduu, büyük bir bolukta bulunduu dönemde terör örgütünün bu zaafndan faydalandn söyledi.

Irakta i imkan sunacaz. Ayda 2 bin dolar para vereceiz. vaadiyle kandrldn ifade eden terörist, Iraka gittiinde böyle bir durum olmadn, gençlerin kandrldn gördüünü belirtti.

- O kamplarda kalan salkl bir ekilde çkmyor

Iraktaki kamplarn bir insann yaayabilecei yerler olmadn dile getiren terörist, sözlerini öyle sürdürdü:

O kamplarda kalan kim olursa olsun salkl bir ekilde çkmyor. Pislikten, kötü kokudan, hastalktan dolay oradaki elemanlarn bana gelmeyen kalmyor. Günlük olarak yaptklar sadece örgüte hizmet eden, örgüte kölelik yapanlar tarafndan yeni katlanlara örgüt propagandas yapmak. Sadece oradaki elemann durabilmesi, kaçmamas, kalp onlara hizmet etmesi veya köle olabilmesi için böyle bir uygulama günlük olarak yaplmaktadr.

- Halkn örgüte kar tavr çok deiti

Geçen yllara oranla halkn, toplumun PKK terör örgütüne kar tavr çok deiti. Eskiye göre PKKya güven baya dütü. diyen terörist, unlar kaydetti:

Hatta öyle diyebilirim, birçok yerde örgüte güven, inanç tamamyla yok. Bu da PKK terör örgütünün o kirli, çirkin yüzünü göstermektedir. Toplumumuz, halkmz bunu çok iyi biliyor. Terör örgütünün ilk çkndan günümüze kadar yapt tüm katliamlar, faili meçhuller, cinayetler, bunlarn hepsi bir bir zaten aça çkmaktadr. Artk toplumumuz, halkmz bunu görüyor.

Bu yüzden artk srtn PKK terör örgütüne tamamen dönmektedir. Güven hiç yok. nanç hiç yok, bu daha da azalacak. Halkmz, toplumumuz bunu çok iyi görüyor ve eminim ki bunu çok daha iyi deerlendirecek.

- PKK son saniyelerini yayor

Terör örgütü PKKya katlmn azaldna dikkati çeken terörist, PKK içinde faaliyet yürütenlerin terör örgütünün sonunun geldiini çok iyi görmeleri gerektiini söyledi.

Terörist, unlar ifade etti:

Güvenlik güçlerimizin yapt baarl operasyonlar ortada. Kaçmak isteyen birçok kii var örgüt içinde. Katlm baya azald, bir elin parmak saysn geçmeyecek kadar azald. Eskiye göre katlm hiç olmuyor. Terör örgütüne güven çok azald, güven yok artk çünkü PKK amac olmayan, sadece uluslararas güçlere kar hamallk, kölelik yaparak buradaki ayan oluturmaktadr. Gençlerimiz, halkmz zaten artk bunu görüyor. Bu yüzden de artk kandrlmyorlar. Bilinçli bir gençlik yapmz, halkmz var.

Terör örgütünün vadettii ne olursa olsun artk ona inanmayp, güvenmeyip, ailesini, vatann, devletini, topran brakmayp, kendi yurdunda, topranda, kendi ayaklar üzerinde herkes yaamay benimsiyor. PKK terör örgütü hiçbir zaman istedii sonuca nicelik olarak ulamayacak. PKK terör örgütü bu saatten sonra kimseye zarar veremez, son saniyelerini yayor.

- Örgüt kaçacan tespit ettii kiiyi infaz ediyor

Örgütten kopmalarn, kaçlarn olduunu anlatan terörist, bunun da PKKnn ne kadar zayf olduunu, zayfladn gösterdiini vurgulad.

Hiçbir örgüt eleman bir bakasna güvenip de Kaçyorum. diyemez çünkü örgüt kaçan tespit ettii zaman ve kaçmaya teebbüs edeceini tespit ettii zaman infaz ediyor. diyen terörist, öyle konutu:

Bu, PKKnn tarihinde de var. Bu, PKKnn çirkin, kötü yüzünü göstermektedir. Bu, PKKnn doasnda var, insanlar infaz etmek, tecavüz etmek, sonra öldürmek. Öldürülen hiçbir kiinin ailesine de haber vermedi. Binlerce insan infaz edip, öldürüp talarn altna gömdüler, insanlarn, ailelerinin haberi yok. Artk bunu herkesin bilmesi gerekiyor.

Terörist, PKKnn çok büyük infazlar yaptn, kendi elemanlarn dahi infaz ettiini, bunu gençlerin, ailelerin, toplumun bilmesi gerektiini anlatt.

- Devletimize snn

Örgüte katld için ailesinin her aile gibi büyük üzüntü yaadn, kendisini aradn örendiini belirten terörist, Örgüt tarafndan bu her zaman reddedilmitir. Ailemle görütüüm zaman beni ne kadar aradklarn, ne kadar üzüldüklerini, ac çektiklerini, gözya döktüklerini hepsini anlattlar. PKK terör örgütü tarafndan nasl düürüldüklerini, nasl tehdit edildiklerini, geri itildiklerini ve bir daha aramamalar gerektiinin söylendiini anlattlar. diye konutu.

Gençlere PKKya güvenmemeleri çarsnda bulunan terörist, u ifadeleri kulland:

Hiçbir gencimiz PKK terör örgütüne katlmasn, vadettiklerine kanmasn, güvenmesin, ailesini, vatann, topran, devletini brakp gitmesin. Sorun ne olursa olsun sadece devletine snsn, devletinden yardm istesin. Devletimiz i imkan sunar, bizi sever, kucaklar. PKK terör örgütüne katlmak isteyen veya onlarn içinde yer alan herkese unu söylemek istiyorum: Lütfen gelin, teslim olun. Devletimize snn. PKK terör örgütünün devletimize yönelik yapt kara propagandalar unutun, öyle bir ey yok. Devletimiz her zaman bizi saymtr, sevmitir. Tüm gençlerin bunu bilmesi gerekiyor.

u an orada yer alanlar da bir an önce gelip teslim olsunlar, orada kalmasnlar. Orada, ölümden, gözyandan ve acdan baka hiçbir ey yok. Kaçmak isteyen birçok kii var örgüt içinde. Piman oldum, cesaretimi toplayp yüce devletimize sndm.

Teslim olmak isteyenler hiç korkmasnlar.

Ana Sayfaya Git