Halk yardım etmiyor!

10 bine yakın güvenlik güçlerinin Lice'deki operasyonu sürerken, yakalanan PKK'lı konuştu. Görüntüsü yayınlanan örgüt üyesi, askerle diyaloğunda itiraf etti; "Örgüte katılım yok.Köylüler artık yardım etmiyor. İnanmıyor."

Haberler 09.06.2017 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

6 ilçesine bal 104 köy ve mezrada devam eden operasyonda, 1 örgüt üyesi silah ve teçhizat ile birlikte yakalanrken, onu arac ile tayan bir ibirlikçi gözaltna alnd. Sa olarak yakalanan PKKlnn yaynlanan görüntüsünde, örgüte katlmn yok denecek kadar azaldn, krsal köylerdeki yaayanlarn artk kendilerine yardm etmediini ve inanmadn söyledii görüldü. Operasyon kapsamnda ayrca yaplan arazi aramalarnda, Kalanikof marka tüfek, mühimmat, patlayc ile toplam 213 kilo uyuturucu maddesi ele geçirildi.

LCEDEK OPERASYON

Valilikten yaplan açklamaya göre, bin 528 kilometrekarelik alanda 28 Maysta saat 22.00de balatlan ve 10 bin 47 güvenlik personelinin katlmyla yürütülen ehit Jandarma Yüzba Fuat Ouzcan Müterek Birlik Operasyonu devam ediyor. Operasyonda dün bir terörist silah ve teçhizatyla yakaland, PKKllar aracyla tayan ibirlikçi gözaltna alnd.

Ayrca, örgüt üyelerince kullanlan minibüs, uzun namlulu silah, tabanca, 5 muhtelif arjör, 155 muhtelif fiek, 2 el bombas, büyük telsiz, cep telefonu, 3 srt çantas, 6 uzaktan telsiz komutal tol serisi, 2 ateleme sistemi ve kumandas, el yapm elektronik ateleme kumandas, zaman ayarl hassas devre kart, 200 gram plastik patlayc, kyafeti ve yaam malzemeleri ele geçirildi.

BOMBALI SALDIRIDA

5 köy ile mezradaki 52 ev ve eklentisinde yaplan aramada 3 üpheli gözaltna alnd. Örgüt militanlarnca yamalanan ve bombal saldrda kullanlaca yönünde istihbari bilgi bulunan araç ele geçirildi.

Ekiplerce 31 noktada yaplan kontrollerde 120 araç ve 334 kiinin sorgusu yapld. Yoklama kaça olduu tespit edilen 13 kii, Askerlik Kanunu gerei tebligat yaplmasnn ardndan serbest brakld.

Teröristlerce kullanlan snak ve maara ile çevresinde yaplan aramada 18 mutfak tüpü, 50 kilogram amonyum nitrat, muhtelif yiyecek ve çok miktarda yaam malzemesi ile çok sayda örgütsel doküman bulundu.

Narkoterörle mücadele kapsamnda 196 kilogram toz, 17 kilogram kubar olmak üzere 213 kilogram esrar ile 14 bin 695 kök Hint keneviri ele geçirildi, 2 üpheli gözaltna alnd.

YAKALANAN PKKLI KONUTU

Operasyon kapsamnda silah ile birlikte sa olarak yakalanan PKKlnn yaynlanan görüntüsünde, örgüte katlmn yok denecek kadar azaldn, krsal köylerdeki yaayanlarn artk kendilerine yardm etmediini ve inanmadn söyledii görüldü. Yakalanan ve Suriyede memur olma vaadiyle kandrldn öne süren terörist ile bir asker arasnda yaanan diyalog öyle:

* PKKl: ervan (savaç) katlm bir sene önce tek tük vard, imdi hiç yok. Gençler kandrlamyor, artk bilinçlendiler.

- Asker: Sen neden katldn?

* PKKl: Beni Suriyede memur yapacaklar diye kandrdlar. Diyarbakrn Licede Sise Köyüne geldim. çok kez gelip teslim olmak istedim. Bize, Teslim olursanz eer size ikence yaparlar, döverler. Sizi aylarca tek hücreli yerde tutarlar dediler. O biraz devlete teslim olmay engelliyordu. Özgürlük var diye anlattlar.

-Asker: Nerede ?

* PKKl: Tabii bize anlatyorlard. Dada da kaldk anlattklar gibi de deilmi. Öyle bir düzen ve sistem veya anlattklar gibi deildi. Artk halk da yardm etmiyor. Her köyde 1 kii kalm veya kalmam. Bölgede halkn örgüte güveni çok azald. Artk güvenmiyorlar. Gittiimiz yerde ihbar ediliyoruz. Artk bizi istemiyorlard. Önceden köylerde baz yerlerde kalyordu ama artk köylüler zarar verdiimizi söylüyor.

- Asker: Niye kalamyorsunuz ?

* PKKl: Artk halk istemiyor ve devlet çok güçlenmi. Örgüt bitme noktasna geldi. Kenevir otunu ekiyorduk. Bu sene ekemedik. Örgüt oradan vergisini alyordu. Artk alamyor. Komutanm gurbete gittim, üniversite kazandm. Ailemiz okumam için o kadar emek verdi. Onlar ise kandrmak ve örgüte kazandrmak için peimizi brakmadlar. O kadar vicdanszlar ve caniler ki görüyorsunuz, halim ortada yani bu hale beni onlar soktu.

Ana Sayfaya Git