Halkların Demokratik Kongresi’nden Nevruz çağrısı

HALKLARIN Demokratik Kongresi (HDK), 20 Mart 2022’de Yenikapı’da yapılacak olan Nevruz kutlamaları ile ilgili basın toplantısı yaptı. Yapılan açıklama ile ‘Tüm halkımızı Nevruz’u kutlamaya davet ediyoruz’ denildi.

Haberler 12.03.2022 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Kongresi(HDK), bu sene Yenikapda yaplacak nevruz kutlamalar ile ilgili Taksimde bir otelde basn açklamas yapt. HDKnn çarsyla bir araya gelen çeitli parti ve sivil toplum temsilcileri, 20 Mart 2022de Yenikap Meydannda yaplacak nevruz kutlamalarn tantt. Tantm toplantsna Halklarn Demokratik Partisi E Bakan Pervin Buldan, HDK E Sözcüleri Cengiz çiçek, Esengül Demir ile çeitli parti ve sivil toplum temsilcileri katld. Nevruz video gösterimi yapldktan sonra basn açklamasna geçildi.

Nevruz kutlamas ilgili basn açklamasn okuyan Halklarn Demokratik Kongresi e sözcüsü Cengiz çiçek, Nevruz baharn balangc, yeni umutlarn, özlemlerin, büyük zaferlerin günüdür. 2022 Nevruzunu özgürlük ve zafer Nevruzu olarak kutlayacaz. Tüm halkmz Nevruz atei etrafnda kenetlenmeye, cokumuzu, öfkemizi, isyanmz büyüterek özgürlük taleplerimizi haykrmaya ve bulunduklar her yerde Nevruzu kutlamaya davet ediyoruz dedi.

STANBULLULARI BU TARH BULUMAYA DAVET EDYORUZ

Halklarn Demokratik Partisi E Bakan Pervin Buldan, Ortadounun en kadim bayram olan Nevruz Bayramn bir hafta sonra tüm dünyada kutlamaya balayacaz. Ulusal birlik iradesinde bütünleeceimiz bir bayram olmasn temenni ediyoruz. 2022nin Nevruzu bu anlamda çok önemlidir. Halklarmzn büyük özlemini duyduu demokrasi ve barn bu topraklarda mutlaka yaam bulacan en yüksek sesle vurgulayacamz ve haykracamz bir bayram olacaktr. 20 Mart Pazar günü stanbul Yenikapda yapacamz bu tarihi bulumaya da stanbul halkn bu vesileyle bulumaya davet etmek istiyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git