Halterle dünyası değişti!

Görme engelli hamal Mehmet Emin, başladığı halterle dünyasını aydınlattı

Haberler 29.09.2021 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 17 yl hamallk yapan, 25 yana kadar okuma ve yazma bilmeyen Mehmet Emin Erdoan, balad halter sayesinde 3 üniversite bitirerek, Avrupa ve dünya ampiyonalarnda dereceler elde etti.

Görme Engelliler Halter Milli Takm sporcusu Mehmet Emin Erdoan, 25 yanda balad halterle tantktan sonra okuryazarlk örendiini ve sporun hayatn olumlu yönde deitirdiini söyledi.

Üniversite mezunu milli halterci Mehmet Emin, yaamnn spordan önce ve sonrasn deerlendirdi.

Diyarbakrl 41 yandaki milli sporcu Mehmet Emin, 3 yanda kzamk geçirdiini ve görme ikayetinin olduunu anmsatt.

Mehmet Emin, Sonra müdahale edilince bir gözümü kurtardlar, bir gözüm u an tamamen görmüyor. Hayat artlarndan dolay okula gidemedim ve 25 yana kadar hiçbir spor geçmiim olmad. dedi.

Babasnn vefatndan sonra kardelerine baktn belirten milli halterci, 7 kardeli bir aileydik ben onlara hem babalk hem aabeylik yaptm. Hem kendimi gelitirdim, hem kardelerimin elinden tuttum, onlara babalk, aabeylik yaptm, bir yerlere getirdim. diye konutu.

çok zor artlarda çaltn anlatan görme engelli sporcu, Diyarbakrda 17 yl hamallk yaptm, kamyonlarn yüklerini indirip bindiriyorduk. Ar ilerde çaltm. Bir gün beden eitimi öretmeni bir hocamz bana görme engellilerde halter yapar msn dedi. Ben halterin ne olduunu o dakikaya kadar bilmiyordum. Sonra baladk, hazrlandk. Amasyada Türkiye ampiyonasna gittik ve Türkiye birincisi oldum. Ardndan milli takma seçildim. ifadelerini kulland.

Beden eitimi öretmeninin hayatn deitirdiini vurgulayan Mehmet Emin, Benim 25 yana kadar okuryazarlm yoktu. Eitimime 25 yanda bu sporla tantktan sonra açk öretimden baladm ve bugün üçüncü üniversitemi bitirdim. u anda da beden eitimi öretmenlii yapmaktaym. deerlendirmesinde bulundu.

çevresinden Bu yatan sonra nasl spor yapacaksn, nasl okuyacaksn. eklinde tepkiler aldn belirten milli halterci, Bu yata yapamazsn, edemezsin diyerek beni soutmalarna ramen, ben hiçbir ekilde kimseye kulak asmadm ve eitimimi tamamladm. diye konutu.

KENDM GB OLAN GÖRME ENGELLLER çN MÜCADELE EDYORUM

Mehmet Emin, 67 kilo skletinde milli takma katldn belirterek 2006da çekyada Avrupa birincilii, 2007de de Brezilyada Dünya Görme Engelliler ampiyonasnda dünya ikincisi oldum. Daha sonra dünya ampiyonas için tekrar hazrlanrken bir sakatlk geçirdim, sakatlm uzun sürdü 10 yla yakn ara vermek zorunda kaldm. ifadelerini kulland.

Tamamen iyiletikten sonra doktorlarn da onayn alarak 2 ay önce tekrar haltere döndüünü anlatan milli sporcu, 15 Temmuzda Konyada yaplan Türkiye Görme Engelliler Halter ampiyonasna katldm, 170 kilo kaldrarak Türkiye birincisi oldum. u anda da burada milli takm kampndaym. diye konutu.

Ayn zamanda Diyarbakrda beden eitimi öretmeni olarak görev yaptn dile getiren Mehmet Emin, öyle devam etti:

Açk öretimden liseyi bitirdikten sonra engelli memur snavna girdim ve Milli Eitim Bakanlna engelli memur olarak atandm. Daha sonra üniversite okudum ve 4 yllk beden eitimi bölümünü Dicle Üniversitesinde bitirdim. Geçen sene de öretmen olarak Diyarbakrn bir köyüne atandm. u anda öretmenlie ve kendim gibi olan görme engelliler için mücadele ediyorum. Hani ben çok zorluklar çektim onlar çekmesin istiyorum, en azndan geçtiim yollar bildiim için onlara ön ayak oluyorum. Dolaysyla u anda Diyarbakrda görme engelliler il temsilcisi olarak da görev yapyorum. Bünyemde 65 sporcu var, her dalda mücadele veriyorlar. Ülkemizi inallah en iyi ekilde bu çocuklarla beraber temsil edeceiz.

YARIM KALAN HAYALLERN TAMAMLAYACAK

Görme engelli bireylere rol model olmak için milli takm kampnda olduunu kaydeden Mehmet Emin, Hedefim inallah Gürcistanda dünya birincisi olup ülkemizi en iyi ekilde temsil edip, stiklal Marmz okutmak. Yam biraz ilerlemi olabilir ama inanyorum ki bu i yata deil yürektedir, baarnn tamam orada yatar. Bugün bakyorum gençlere 20 yalarndalar, imkanlar olmasna ramen herhangi bir ekilde mücadele etmiyorlar, bu da benim zoruma gidiyor, biz çok zorluklarla geldik buraya. deerlendirmesini yapt.

Milli halterci, sakatlanmadan önce yarm kalan hayallerini tamamlamak için çaltn söyledi. Beden eitimi bölümünün yan sra i güvenlii uzmanl ve bilgisayar iletmenlii bölümünü de bitirerek, 3 ayr bölümden mezun olduunu belirten Mehmet Emin Erdoan, evli ve 2 kz çocuunun bulunduunu dile getirdi.

Ana Sayfaya Git