Hani’de 7’den 70’e eğitim seferberliği başlatıldı

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde eğitim seferberliği başlatıldı. Başta kaymakamlık ve belediye olmak üzere ilçede bulunan kurumların desteğiyle okuma yazma bilmeyenler tek tek tespit edilerek okuma yazma oranın maksimum düzeye çıkarılması hedefleniyor.

Haberler 05.11.2017 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Hani ilçesinde okuma yazma orannn maksimum düzeye çkarlmas için eitim seferberlii balatld. Necip Fazl Ksakürek Gençlik Kültür Kültür ve Sanat Merkezi toplant salonunda yaplan etkinlie, lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili aban Arda Yazc, ilçe milli eitim müdürlüü yetkilileri, ilçe merkezi ve krsal mahallelerde görev yapan okul müdürleri, okul müdür yardmclar ile öretmenler katld. Etkinlikte, Hani Kaymakaml, belediyesi, ilçe milli eitim müdürlüü, ilçe müftülüü ve halk eitim merkezi müdürlüünün ortaklaa yürütecei proje kapsamnda ilçede okuma yazma bilmedii tespit edilen 3 bin 735 kiiye yönelik özel kurslar düzenlenecei belirtildi. Kurslara katlan vatandalara krtasiye ve çanta destei kaymakamlk ve belediye tarafndan salanacak.

OKUMA YAZMA BLMEYEN 3 BN 735 K VAR

Konuyla ilgili açklamalarda bulunan Hani lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili aban Arda Yazc, 2017 Türkiyesinde okuma yazma bilmeyen kalmamas için toplumun her kesimi gereken duyarll göstermek zorundadr. Ailesinde veya çevresinde okuma yazma bilmeyen kiilerin kurslarmza katlmas için toplumun her kesiminin kamu görevlileri ve sivil toplum örgütleri eliyle alan taramas altnda ilçe merkezi bata olmak üzere tüm krsal mahalle ve evleri dolaarak aileleri tevik etmeleri gerekiyor. Onlara destek olmak resmi sorumluluklarmzn yan sra hepimizin ayrca vatandalk görevidir. Elimizdeki veriler ilçe genelinde 3 bin 735 kiinin okuma-yazma bilmediini gösteriyor. Bu rakamlarla görülüyor ki Hanide okuma yazma oran yüzde 87dir. Biz yapacamz çalmalara okuma ve yazma bilmeyen herkese ulaarak bu oran yüzde en maksimum düzeyde yükselteceiz dedi.

HER MAHALLEDE KURSLAR AçILACAK

Okuma yazma orannn yükseltilmesi için Hanide seferberlie balattklarn belirten Yazc, Yaplacak alan taramalar çalmalar sonucunda bölgede okuma-yazma bilmeyenler tespit edilecek. Hani belediyesi, ilçe milli eitim müdürlüü ve ilçe müftülüü ile yaplacak ortak çalmada okuma-yazma bilmeyen vatandalarmzn taramas yaplacak. Tespit edilen vatandalarmz için kurs açlacak ve okuma-yazma öretilecek. Okuma yazma kurslar her mahallede okullarda açlacak ve gün içinde kurslara katlma imkan olmayan vatandalar, akam ya da hafta sonu da kurslara katlabilecektir. Birinci aama kurslar yaklak 4 ay sürecek, bu aamada baarl olan kiiler istedikleri takdirde ikinci aama kurslara devam edebilecekler. kinci aama kurslarn baaryla tamamlayan vatandalarmz, diploma ve sertifika alma hakkna da kavumu olacak diye konutu.

Ana Sayfaya Git