Hani'de gönül bağı inşa ettik

AK Partili Diyarbakır’ın Hani İlçe Belediye Başkanı İbrahim Lale, 23 aylık görevi boyunca sosyal belediyecilik, hizmet belediyeciliği ve gönül belediyeciliği kapsamında önemli bir aşama kat ettiklerini söyledi.

Haberler 10.02.2021 - 06:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

30 Mart 2019 tarihindeki Mahalli dareler Seçimlerinde Hanide yüzde 42,98 orannda oy alarak Belediye Bakanl seçimini kazanan brahim Lale, geçen 23 aylk süre zarfndaki çalmalar ile ilgili açklamalarda bulundu. Sosyal, hizmet ve gönül belediyecilii açsndan iyi bir noktaya geldiklerini, halka hizmet için belediyenin tüm birimlerinin seferberlik ettiklerini belirten Bakan brahim Lale, Doas, yaps ve geçmiiyle tarih kitaplarna girmi nadide ilçemizi hak ettii seviyeye getirmek için canla bala çalyoruz. Biz, biriken sorunlara çözüm bulmak için görev aldk. Geçen süre zarfnda hem hizmet ettik, hem de Hanili hemerilerimizle gönül ba kurduk. Evlerine, i yerlerine konuk olduk. Gönüllerine dokunduk. htiyaç sahiplerine yardm elimizi uzattk. 2021 ylnda bu ba gelitirerek devam ettireceiz. Cumhurbakanmzn bizler için talimat anlamna gelen Belediyeler siyaset deil hizmet yapsn sözlerini esas alarak ayrm yapmadan milletimizin tüm fertlerine hizmet etmeye gayret ediyoruz. Yine Cumhurbakanmzn tabiriyle milletimize efendi olmaya deil hizmetkar olmak için çaba gösteriyoruz. Milletimizin emanetine layk olmak için samimiyet ve gayretle mücadele ediyoruz. Rabbim bu yolda bizi mahcup etmesin dedi.

Haninin tarihsel önemine dikkat çeken Bakan brahim Lale, Ayn- Kebir suyu, Aynkeris suyu, Hatuniye Medresesi, Pir Aziz Türbesi, eyh Ahmed Efendi Türbesi ve Koki çay mesiresinin geçmiinin çok eskilere dayandn ve bu yaplar restore ederek dünyaya tantmak istediklerini söyledi.

VALMZ BÜYÜK BR ANS, KENDSNE TEEKKÜR EDYORUZ

Hani Belediyesinin tüm projelerine büyük bir duyarllk gösterdiine vurgu yapan Bakan brahim Lale, Bugüne dek kt imkanlarla da olsa pek çok projeyi hayata geçirdik. Diyarbakr için büyük bir ans olarak gördüümüz Valimiz Münir Karalolunun ve Bakanlklarmzn büyük desteiyle onlarca projeyi daha 2021 programmza dahil ettik. Valimiz, Hanimizin daha modern bir kent görünümüne kavumas için çok duyarl. Sorunlarmz dinliyor, taleplerimizi geri çevirmiyor. Göreve geldii günden bu yana kendisine ilettiimiz sorunlarn çözüme kavumas için elinden geleni yapm ve yapmaya da devam ediyor. Sa olsun bizleri dinliyor ve dikkate alyor. Kendisine ne kadar teekkür etsek azdr. Biz valimizden memnunuz Allah da kendisinden raz olsun. Ortak hedefimiz Hani halkna en iyi hizmeti vermek ve ilçemizi hak ettii yere getirmektir diye konutu.

BAKANLIK DYARBAKIR-HAN KARAYOLU PROJESN HAYATA GEçRECEK

Görevi süresince önemli gördüü projelerden birinin de her yl onlarca ölümlü trafik kazasnn meydana geldii Diyarbakr-Hani Karayolunun yeniden revize edilmesi projesi olduunu dile getiren Belediye Bakan brahim Lale, Ankarada Ulatrma ve Altyap Bakanl nezdindeki görümelerin sonuç verdiini söyledi. Bakan Lale, Ulatrma ve Altyap Bakanmz Adil Karaismailolu, projenin biran evvel bitirilmesi için gerekli talimatlar verdi. Proje kapsamnda kazalara, can ve mal kayplarna neden olan virajlar ortadan kaldrlacak, yollar 10 metre genileyecek, 67 kilometrelik yol 55 kilometreye inecek. Bu yol sayesinde ilçemizdeki ticari faaliyetler de artacaktr eklinde konutu.

Bakan Lale, kentte Semt Sahas Projesi, Yar Olimpik Yüzme Havuzu Projesi, Millet Bahçesi Projesi, Parke Yapm Projesi, yol çalmalar, yas evi tadilat ve dere yata slah, duvar yapm ve dere yata slah, çat tadilat, çeme ve tuvalet yapm, istinat duvar yapm, kamelya ve çeme yapm çalmalarnn devam ettiini dile getirdi.

Bakan Lale, Gürbüz, Abaclar ve Zirve mahallerinde sosyal faaliyetler için gençlere ve çocuklara yeni hal sahalarn yapmnn tamamlandn kaydederek, Hani ehir Stadyumunda klandrma çalmas yaplarak güzel bir görünüme kavuturulduunu vurgulad. Bakan Lale, ilçe mahallerinde yaplan çalmalar sonucu sokaklarda bulunan hayvanlara yemek, barnma, ilaç, tedavi gibi ihtiyaçlarnn giderildiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git