Hani’de projeler hayata geçiyor

Diyarbakır’ın Hani İlçe Belediyesine kayyum olarak atanan Kaymakam Arda Yazıcı, projeleri birer birer hayata geçiriyor.

Haberler 20.08.2017 - 13:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nene Hatun Taziye Evi ve Sosyal Tesisler binasn açan Yazc, Güli Güç Kadn Dinlenme ve Sosyal Tesisleri ile Sabiha Macar Kadn Taziye Evi ve Sosyal Dinlenme Tesislerinin temelini att.

Hani ilçe Belediye Bakanlna, kayyum olarak atanan Kaymakam Arda Yazc, projelerini hayata geçiriyor. Kaymakam Yazc, yapm tamamlanan Nene Hatun Taziye Evi ve Sosyal Tesisler binasnn açln yapt. Açl öncesi mahalle sakinleriyle selamlaan Kaymakam Yazc, açla gelen kadnlarla ksa bir süre sohbet ederek, projeleri anlatt. Daha sonra Kaymakam Yazc ve kadnlar yapm tamamlanan taziye evi ve tesisin açl kurdelesini kesti. Kurdele kesiminin ardndan Kaymakam Yazc, mahalle sakinleriyle birlikte tesisi gezdi.

4 ana tesisi hizmete sunmu olacaz

Burada açklamalarda bulunan Yazc, Hani ilçesinde vatandalarn da katlmyla son derece anlaml ve gururlu bir gün yaadklarn ifade etti. Yazc, Biz göreve baladmzda kadn yücelteceimizi, sosyal yaamann ana unsuru haline getireceimizi, en iyi ekilde deerini hissettireceimizi ifade etmitik. Bugün daha önce Zeynep Hatun Kadn ve çocuk Konuk Evini hizmete açtktan sonra yine burada bu mahallemizde kadnlarmza yönelik Nene Hatun Taziye Evi ve Sosyal Tesislerini hizmete açmann gururu ve mutluluunu yayoruz. Tabi bugün bunun yan sra biz merkez mahallemizde sivil ehidimiz ehit Sabiha Macar Kadn Taziye Evi ve Sosyal Tesisini yine buradaki hizmetimizin asli unsuru kadnlarmzla birlikte temelini atacaz. Yetmeyecek üçüncü bir tesisimiz daha var. Sivil ehidimiz Güli Güç isminde kadnlarmza yönelik bir kadn dinlenme evi hizmete sunuyoruz. Tüm bu projelerle, hizmetlerle birlikte 4 tane ana tesisi biz burada Hanide deerli kadnlarmzn hizmetine sunmu olacaz dedi.

Kadnlar bizim ba tacmzdr

Hayata geçirilen projelerin bu topraklarda belediye olarak, devlet olarak kadna verilen bir ifadesi olduunu kaydeden Yazc, sözlerine öyle devam etti:

Biz kadnlarmz böyle anlamsz kalabalklarn, anlamsz pankartlarn altnda deyim yerinde ise bir dolgu malzemesi olarak kullanlmasn kabul etmiyoruz. Biz kadnlarmz gerçekten bir anne olduklar için ve toplumun ana unsuru, ana yap ta olduklar için böylesi anlaml kalabalklarn açlnda veya temel atmalarnda bulunmalarn istiyoruz. Bu tesisleri onlarn hizmetine sunmann mutluluunu ayrca yayoruz. Bu topraklarn güçlü kalemi, güçlü sesi Ziya Gökalpin dedii gibi, Kadn yükselmezse alçalr vatan, samimi olmaz onsuz bir irfan düsturuyla bu hizmetlerimizi, bu tesislerimizi yine kadnlarmzn hizmetine sunacaz. Buradaki amaç sadece taziye evi olarak deil, biz burada ayn zamanda ilçemizin dier kurumlaryla müftülüümüzle, halk eitim kurumumuzla burada kadnlarmza yönelik çeitli projeler uygulayacaz. rfanna yönelik katklarda da bulunacaz. çünkü o bir annedir. O bizim kutsalmzdr. Onlar bizim bamzn tacdr. Ona hak ettii deeri görevimizin banda bulunduumuz her süre çalacaz, uraacaz, asla onlara kar görevimizi, sorumluluumuzu, vazife bilincimizi unutamayacaz. Umarm burada bugün açl yaplan tesis, geçmite yine kadnlarmz için açtmz tesis ve bugün yine temelini atacamz 2 tesis kadnlarmza, ilçemize hayrl, uurlu olsun inallah.

Ana Sayfaya Git