Hani'de teröristlerin tuzakladığı 3 patlayıcı imha edildi

Diyarbakır’ın Hani İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı 3 ayrı el yapımı patlayıcı, güvenlik kuvvetlerince bulunduktan sonra kontrollü bir şekilde imha edildi. Lice İlçesi kırsalında yapılan arazi aramalarında bulunan 3 bin kök hintkeneviri ise yakılarak imha edildi.

Haberler 16.09.2017 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hani lçesi krsalnda düzenlenen operasyon kapsamnda yaplan arazi aramalarnda PKKl teröristlerce daha önceden yola tuzaklanm halde bulunan 3 el yapm patlayc ile ilgili Diyarbakr Valiliince yazl açklama yapld. Açklamada, öyle denildi:

TUZAK ÖNCEDEN FARK EDLD

Hani lçesi güneydousu ve kuzeyi ile Lice ilçesi kuzeybatsndaki dalk ve krsal alanda 12 Eylül 2017 Sal günü saat 22.00dan itibaren icrasna balanlan Bayrak-59 ehit Jandarma Uzman çavu Erkan Sakal Operasyonu, 14 Eylül 2017 Perembe günü saat 23.00 itibariyle baaryla sona ermitir. Bu balamda, Lice ilçesi; Birlik Köyü Gezan mezras mülki snrlar içerisindeki, su deposu bitiiinde topraa gömülü vaziyette 50 kg arlnda amonyum nitratla hazrlanm 1, Birlik Köyü mülki snrlar içerisindeki, Havan Tepe bölgesindeki aaçlk alanda 50 kg arlnda amonyum nitratla hazrlanm 1, enlik Köyü Akçapnar ile Kalek Mezras arasndaki karayolundaki asfalt altna gizlenmi vaziyette 12 kglk tüp ile 50 kg arlnda amonyum nitratla hazrlanm 1 olmak üzere toplam 3 adet uzaktan komutal mayn/el yapm patlayc düzenei operasyon birliklerince bulunmay müteakip, patlayc madde imha timi tarafndan emniyetli bir ekilde yerinde tahrip edilmitir. Adli makamlardan alnan kararlara istinaden, 40 evin adli aramas, 232 ahsn sorgulamas gerçekletirilmi, yol kontrol ve arama faaliyetlerinde ise 195 araç ve 373 ahsn sorgulamas yaplmtr. Gözaltna alnan 1 üpheli ile 1 kayp ahs adli ilemlerinin tamamlanmasn müteakip, 5 ahs 1111 sayl Askerlik Kanunu gereince tebligatta bulunulmas sonrasnda serbest braklmtr.

LCEDE ESRAR TARLASI

Valilik açklamasnda, Lice lçesi krsalnda yaplan arazi aramalarnda bulunan 3 bin kök hintkeneviri ile de bilgi verilerek, öyle denildi:

Narko-terörizm faaliyetleri kapsamnda, Lice lçesi enlik Köyü Akçapnar Mezras mülki snrlar içerisindeki çalayan Deresi batsnda tespit edilen 3 bin kök kenevir bitkisi numune alnmasn müteakip, usulüne uygun olarak yerinde imha edilmitir. Lice ve Hani Cumhuriyet Basavclklarna bilgi verilmesini müteakip, delil niteliine haiz olan malzemeler muhafaza altna alnm, mayn/el yapm patlayc, kenevir bitkileri ve dier malzemeler olay yeri incelemesi sonrasnda Cumhuriyet Savcl talimat gereince yerinde imha edilmitir. Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen çalmalara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git