Hani'de yamaç paraşütü

Bir dönem terörün kol gezdiği Diyarbakır’ın Hani ilçesindeki dağlık bölge yamaç paraşütçülerinin gözde mekanı haline geldi. Hani semalarındaki yamaç paraşütü etkinliği görsel şölen oluşturdu. AK Partili Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale de sporcularla birlikte yamaç paraşütü uçuşu yaptı.

Haberler 15.02.2021 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devletin baarl operasyonlar sonucu terör örgütü PKKdan tamamen temizlenen Hani ilçesinin dalk bölgeleri, son dönemlerde yamaç paraütü sporcularnn bir numaral uçu tercihi bölgesi haline geldi. Diyarbakrda yamaç paraütü yapan 12 kiilik ekip, Hani ilçesi snrlarnda bulunan Piraziz Dandan uçu yapt. Kuyular Mahallesindeki Piraziz Türbesinin yan ksmn yamaç paraütçüleri için parke ta ve çevre düzenlemesi yaparak pist oluturan Hani Belediye Bakan brahim Lale, genç paraütçülere elik etti. Yamaç paraütü hocas Kadir Arslan, Haninin doasnn yamaç paraütü için elverili olduunu ifade ederek, Bakan brahim Laleye ilgisinden dolay teekkür etti. Bakan Laleye yamaç paraütü hakknda brifing veren Arslan, bahar aynda Hanide yapmay planladklar Yamaç Paraütü Festivali için destek istedi.

BELEDYE OLARAK YAPILACAK HER ORGANZASYONA DESTEK VERECEZ

Hani Belediye Bakan brahim Lale de belediye olarak yaplacak her organizasyona maddi ve manevi olarak destek vereceklerini söyledi. Lale, Bu tür organizasyonlar Hanimizin doasnn ve kültürel deerlerinin tannmasna da olanak tanyacaktr. Biz, belediye olarak gençlerimizin gelip yamaç paraütü yapmas için bir hazrladk. Kendilerine dinlenebilecekleri kamelyalar da yapacaz. Festival zaman da maddi ve manevi ne gerekiyorsa katk yapmaya hazrz dedi.

Bakan Laleye teekkür eden paraütçüler, 690 rakml Piraziz Dandan uçularn baaryla gerçekletirdi. Bakan Lale de sporcularla birlikte yamaç paraütü uçuu deneyimi gerçekletirdi.

Ana Sayfaya Git