Harçlıkları mama oldu!

Salgın sürecinde kumbarada biriktirilen harçlıklar sokak hayvanlarına mama oldu

Haberler 07.04.2021 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda salgn süresince örencilerin kumbarasnda biriktirdii harçlklar sokak hayvanlarna mama oldu.

Kentte özel bir okul hem yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak hem de onlarla sokak hayvanlar arasnda gönül köprüsü kurmak için Kumbaramda Mama Var Projesini balatt.

Proje kapsamnda uzaktan eitim sürecinde çocuklarn kumbarasnda biriktirdii harçlklarla okul yönetiminin de desteiyle 500 kilogramdan fazla mama alnd.

Temin edilen mama, örencilerin yan sra Hayvan Haklar Federasyonu (HAYTAP) Diyarbakr Temsilcilii ve gönüllüler eliyle cadde, sokak ve meydanlarda tespit edilen sokak hayvanlarna veriliyor.

Salgn tedbirleri kapsamnda belirli aralklarla can dostlar ile buluan çocuklar hem güzel vakit geçiriyor hem de hayvanlar beslemenin mutluluunu yayor.

ÖRENCLERMZE ZOR ZAMANLARDA BLE GÜZEL EYLERN ORTAYA KONULABLECEN ÖRETM OLDUK

Proje koordinatörü ve edebiyat öretmeni Defne Azarkan, salgn nedeniyle insanlarn evlerde kald süre boyunca sokak hayvanlarnn da yalnz kaldn belirtti. Azarkan çocuklara sk sk sokak hayvanlarna kar olan sorumluluklarn hatrlattklarn söyledi.

Sokaktaki dostlar için üzülmek yerine bir eyler yapmak gerektiini düündüklerini ifade eden Azarkan, çocuklardan uzaktan eitim sürecinde okul harçlklarn kumbarada biriktirmelerini istedik. Biriken harçlklarla da sokak hayvanlar için bir sosyal sorumluluk projesi yapmaya karar verdik. dedi.

Azarkan, alnan mamalar kentin farkl noktalarnda örenciler ve hayvanseverler araclyla dattklarn dile getirerek, Bu projeyle örencilerimize en zor zamanlarda bile güzel eylerin ortaya konulabileceini öretmi olmann mutluluunu yayoruz. diye konutu.

çOK GÜZEL, ÖRNEK BR PROJE

Diyarbakr Doay ve Hayvanlar Koruma Dernei Bakan ve HAYTAP Diyarbakr Temsilcisi Sevgi Ekmekçiler projenin çok anlaml olduunu belirtti.

Ekmekçiler, çocuklara hayvan haklar eitimi verilmesini çok önemsediklerini dile getirerek bu etkinlikten dolay çocuklarn ve hayvanlarn çok mutlu olduunu bildirdi.

Hayvanlarn yemekten çok sevgiye aç olduuna iaret eden Ekmekçiler, Hayvanlar özellikle çocuklar çok seviyor. çok güzel, örnek bir proje. Dier okullara da örnek olmasn istiyoruz. ifadesini kulland.

KED FOBM YENDM, KÖPEKLER DE SEVDM

Elleriyle hayvanlar besleyen örencilerden Arin Arslan, evde bulunduklar süreçte harçlklarnn biriktiini, bu harçlklarla projeye katk sunduunu söyledi.

Arslan projeyi duyunca çok heyecanlandn anlatarak, çünkü onlarn karnn doyurmak beni çok mutlu etti. Projeye katldm için çok mutluyum. Okul olarak hepimiz para biriktirip onlarn karnlarn doyurduk. dedi.

Helin Güven, daha önce kedi fobisi olduunu, bu hayvanlar görünce çok korktuunu aktard.

Aslnda sevmek istiyorum ama sevemiyordum. Kedi fobimi yendim, köpekleri de sevdim. Burada olduum için çok ansl ve mutluyum. diyen Güven, projeye katlmaktan memnun olduunu kaydetti.

Emir Üre ise evde kedi beslediini, kedisi aç kaldnda empati kurarak sokaktaki hayvanlar düündüünü ve b u nedenle projeye katk sunduunu dile getirdi.

Simla çetinkaya da hayvanlarla vakit geçirmeyi çok sevdiini anlatarak, Hayvanlarn ihtiyacn gidermek için evlerimizin önüne bir kap mama ve su brakmalyz. Bugün çok elendim. Arkadalarmla böyle bir ortamda bulunmak beni çok mutlu etti. Kediler ve köpeklerle elenmek herkesi mutlu etti. eklinde konutu.

Erkut Engin de elenceli bir gün geçirdiklerini, sokak havyalarn sevme imkan bulduklarn aktard.

Ana Sayfaya Git