Hasretlik bitsin artık

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 30.12.2020 - 01:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 484üncü gününde devam ediyor.

Vandan gelerek 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Baran için eylemde yer alan anne Solmaz Örünç, çocuunu HDPden istediini, evladn almadan il binas önünden ayrlmayacan söyledi.

PKK ve HDPyi lanetlediini aktaran Örünç, HDP ve PKK ayndr. HDP olmasa PKK olmazd. Onlar çocuk hrszdr. dedi.

5 yldr olundan haber alamadn aktaran Örünç, öyle konutu:

Evladm istiyorum. 5 yldr kuzumdan ayrym. Olumu da almadan gitmem. Garibanlarn çocuklarn alp götürüyorlar. Ne haklar var? Yavrumu, kuzumu versinler. Yeter, bu hasret içimi yakt bitirdi. Ölü mü, yayor mu bilmiyorum.

Annelerden evlatlarna teslim ol çars

Evladna teslim olmas çarsnda bulunan Örünç, Olum, eer sesimi duyuyorsan, beni görüyorsan gel, adalete teslim ol. Gel artk bu hasretlik bitsin. ifadelerini kulland.

Hakkariden olu Muhammed için eyleme katlan Nadire çakan da Kürtçe yapt konumada, evladn HDPnin götürdüünü, olunun daha küçük olduunu aktard.

çakan, Muhammed olum geri gel. Gel annenin yanna. Beni görüyorsan gel. Anneni yalnz brakma. Gel devlete teslim ol. Devletimiz güçlüdür. diyen çakan, evladn HDPden istediini anlatt.

Hakkarinin Yüksekova ilçesinden 5 yl önce 17 yandayken kaçrlan kz Hatice için oturma eylemine devam eden anne Nazime Arslan ise Kürtçe yapt konumada, terör örgütünün evladn kaçrdn, 3 yl önce de einin terör örgütü PKK tarafndan öldürdüünü söyledi.

484 gündür eylem yaptn bildiren Arslan, çocuklarmz istiyoruz. Kocam öldürdüler. Kzm 15 yandayken okuldan kaçrdlar. Allah bu zulmü kabul eder mi? Kzm, baban PKKa öldürdü. Yavrum, gel teslim ol. Devletine teslim ol. Korkma gel. dedi.

Ana Sayfaya Git