Hasta bakım kursu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yaşlı ve hasta vatandaşların sorunlarını gidermek ve onlara bakacak kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla MEB sertifikalı ücretsiz yaşlı ve hasta bakımı kursu açıyor.

Haberler 15.08.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Bakanl, yallara bakm yapacak kalifiye eleman yetitirmek amacyla KUR destekli yal ve hasta bakm kursunu açt. Sümerpark Ortak Yaam Alannda bulunan Yal Biriminde ücretsiz verilecek kursu baaryla tamamlayanlara MEB onayl sertifika verilecek. Snrl sayda kayt alnacak kursa 17-40 ya aras erkek adaylar faydalanabilecek.

HASTA BAKIM KURSU

Hasta ve yal bakm kursunda, evde veya kurumda yaayan yal ve hastann fiziksel psikolojik ve sosyal ihtiyaçlar ile ilgili bilgiler vermek, bilinçli davranmalarn, onlara rehberlik yapabilmelerini ve iyi iletiim kurabilmelerini salamak, bu alanda profesyonel bilgi, beceri ve davranlar kazandrmay amaçlyor. Uygulamal ve teorik bilgilerin verilecei kursta, yalln tanm ve özellikleri, yallarn rehabilitasyonu ve ihtiyaçlar, yallarn günlük bakm, hastann gereksinimleri ve hijyen kurallar, hasta ünitesi ve hasta yata ile ilgili uygulamalar, yatak yaras tedavisi ve korunma yollar, sürgü, derece, nabz ve solunum, hastay rahatlatma teknikleri ve kullanlan araçlar, hasta ve yallarda beslenme, pansumanlar, kanamalar ve ilk yardm, suni teneffüs ve kalp masaj gibi çeitli dersler gösterilecek. Bavurularn, 17-20 Austos tarihleri arasnda Sümerpark Ortak Yaam Alannda bulunan Yal Birimine yaplaca ifade edildi.

Ana Sayfaya Git