Hastaları uğruna evladına hasret!

Diyarbakır'da DÜ Kalp Hastanesinde Kovid-19 yoğun bakım ünitesinde sorumlu hemşireler Zeynep Özbek ve Leyla Delikanlı, görevleri başında ailelerinden ayrı geçirdikleri bu süreçte Anneler Günü'ne de buruk giriyor.

Haberler 09.05.2020 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede görev alan hemireler Zeynep Özbek ve Leman Delikanl evlatlarndan ayr geçirecekleri Anneler Gününe buruk giriyor.

Tüm dünyada etkili olan Kovid-19 salgnyla kahramanca mücadele eden salkçlar, ailelerinden uzakta gece gündüz demeden hastalara ifa datmak için fedakarca görev yapyor.

Virüsü ailelerine bulatrmamak için sevdiklerinden ayr kalmay göze alan salk çalanlarndan ayn zamanda anne olanlarn büyük bölümü Anneler Gününü evlatlarndan ayr geçirecek.

Gururla görevlerini sürdüren salkçlar, bu zor günlerin geride kalaca, sevdiklerine kavuacaklar günü hayal ederek teselli buluyor.

Bu salkçlar arasnda Dicle Üniversitesi bünyesinde pandemi hastanesine dönütürülen Kalp Hastanesinde görevli Kovid-19 youn bakm ünitesinde sorumlu hemireler Zeynep Özbek ve Leyla Delikanl da bulunuyor.

HEMREYM AYNI ZAMANDA ANNEYM

Zeynep Özbek, kendilerini ve sevdiklerini riske atmamak için evlerinden ve ailelerinden ayr yaamay göze aldklarn söyledi.

Youn mesaileri süresince uzun süre tbbi maske ve koruyucu gözlük takmak zorunda kaldklarn ifade eden Özbek, vatandalardan pandemi süresince evde kalmalarn ve sosyal mesafe kuralna uymalarn istediklerini belirtti.

Özbek, Anneler Gününde einden ve çocuundan ayr olacan dile getirerek, bu süreçte en çok çocuuna sarlmay özlediini aktard.

Hemireyim ayn zamanda anneyim. Görevimi yerine getirebilmek için eimden ve olumdan uzakta kalmak zorunda kaldm. Onlar özlüyorum. diyen Özbek, özlemlerini gidermek için cep telefonundan görüntülü görüme yaptklarn kaydetti.

Olunun 2 yanda olduunu anlatan Özbek, Bir annenin evladndan ayr oluunun bir tarifi yok. Bizi ayakta tutan bir ey var, o da üzerimize düen vazifeyi, dünyann en kutsal görevini laykyla yerine getirmi olmak. Burada olmaktan gurur duyuyorum. Burada insanlarn hayatlarna dokunuyoruz, hayat kurtaryoruz. Elbet bugünler geçecek ve biz tekrar kavuacaz. dedi.

ANNELK DE HEMRELK DE KUTSAL

Hemire Leman Delikanl ise hastalarn tedavisi için salkçlar olarak büyük mücadele verdiklerini belirtti.

11 yandaki çocuunu anneannesine braktn, eini de 20 gündür görmediini aktaran Delikanl, bu süreçte olundan hep ayr olduunu, herhangi bir fiziksel temas kuramadn bildirdi.

Delikanl, telefonla hasret giderdiklerini dile getirerek, Annelik de hemirelik de kutsal. çalan annelerin benim gibi bir süreçten geçtiine eminim. Annelik bal bana meakkatli bir i, salk çalan olmak da ayr bir i. En büyük görevimiz bugünlerde hastalarmza bakmak, onlar tez zamanda iyiletirip, ailelerin yanna göndermek. ifadelerini kulland.

Bu skntl günlerin geçeceine olan inancnn tam olduunu anlatan Delikanl, öyle konutu:

Geçen sene Anneler Gününde eim ve olum bana kahvalt hazrlamt. Bu yl yalnz olacam. Telefonla eim ve çocuumla konuacam. Görüntülü konuacam ama eski günlerimize tez zamanda döneceiz inallah.

Annem de salk görevlisi olduundan virüs bulama riskine kar kendisi için endie duyuyorum. Özveriyle çalyoruz. Ne kadar zor bir süreçte çalsak da tek isteimiz ülkemizin en ksa sürede salk, huzur ve refaha kavumas.

Ana Sayfaya Git