Hastalık gözünü, PKK ailesini aldı

Diyarbakır’da yaşayan 55 yaşındaki Taat Ay, önce iki gözünü kaybetti. Terör örgütü PKK ise annesinin tedavisi için okulunu bırakarak çalışmaya giden oğlu Ahmet’i ve kuzenlerini şehit etti

Haberler 18.06.2021 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kulp ilçesine bal Tuzla Köyünde yaayan ehit annesi 55 yandaki Taat Ayn hikyesi yürek burkuyor. Kulp lçesine bal Tuzla Köyünde yaayan 55 yandaki 3ü kz 5 çocuk annesi Taat Ay, 18 yl önce eker ve tansiyon hastal nedeniyle tedavi görmeye balad. Talihsiz kadn maddi imknszlklardan dolay iyi bir tedavi olamad için 5 yl önce iki gözünü kaybetti. eker hastal nedeniyle böbrekleri de zarar gören Taat Ay diyalize de giriyordu. Olu Ahmet ise annesinin gözlerine yeniden kavumas için odun toplama iinde çalanlarn tanmasnda kullanlan araçta oförlük yapmaya balad. Ancak Ahmet terör örgütü PKKnn Kulpun Aaçkorur köyü yaknlarnda döedii el yapm patlaycnn uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucu ehit oldu. Ahmetin kulland araçta 2 days ve 3 kuzeni de ehit dütü.

CENAZESN BLE GÖREMEDM

Olunu, kardelerini ve yeenlerini kaybeden Taat Ay, terör örgütü PKKnn yaatt büyük acnn ardndan adeta hayata küstü. Olunun gözlerini tedavi ettirmek için gece-gündüz çaltn belirten acl anne, Olumu son kez göremedim, cenazesini bile göremedim. Benim tedavim için çalyordu. Bu nedenle okulu bile brakt. Olum, kardelerim ve yeenlerim öldü, Artk görmesem de olur dediim anlar oluyor. Ama olumun mezarn bir dakika da olsa görmek ve bana bu acy yaatanlarn ceza almasn görmek için gözlerime kavumak istiyorum ifadelerini kulland.

GÖZLERNN TEDAV EDLMESN STYOR

TAAT Ayn ei Kutbettin Ay da PKK terör örgütünün yllardr bölge insanna ac çektirdiini, ekmek paras için çalan insanlar acmaszca katlettiini belirterek, Olum Ahmet, hainlerin saldrsnda ehit oldu. Eim olunun yan sra kardeleri ve yeenlerini de bu saldrda kaybetti. Bu ac olaydan sonra eim hayata küstü, artk görmek bile istemediini söylüyordu. Ancak, bir yandan da hem kendisine ac yaatanlarn ceza çektiini hem de olu, kardeleri ile yeenlerinin mezarn görmek için gözlerinin tedavi edilmesini istiyor. Bu konuda büyüklerimizden destek bekliyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git