Hastaneye koştular

Tekstil fabrikasında çalışan 4 işçinin, belirtiler üzerine yapılan koronavirüs testleri pozitif çıktı. İşçiler işi bırakıp hastaneye koştu, Fabrikada üretime ara verdi.

Haberler 23.06.2020 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 100e yakn içinin çalt tekstil fabrikasnda 4 içi korona virüse yakaland. Fabrika çalanlar iddiaya göre iletme herhangi bir tedbir almadan faaliyetleri devam ettirmelerine tepki göstererek i brakp hastanenin yolunu tuttu.

Diyarbakr Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir tekstil fabrikasnda 4 içinin korona virüs testi pozitif çkt. 100e yakn içi, temas halinde olduklar gerekçesiyle iddiaya göre iletmeden test yaplmasn ve faaliyetlerinin durdurulmas istedi. letme yetkilileri, iddiaya göre faaliyetlerin durdurulmayacan ve hastaneye izinsiz gidenlerin iten çkarlacan bildirdi. Bu duruma tepki gösteren çalanlar, ilerini brakp test yaptrmak için toplu halde hastanenin önüne geldi.

EVE GTMEYE KORKUYORUZ

Tekstil fabrikasnda çalan Nursel çalr, eve gitmeye korktuklarn ve iletmenin herhangi bir kontrol yaptrmadn savundu. çalr, kici dalga çktktan bu yana hiçbir önlem alnmyor. Bizim i yerimizde 10-15 kiiye yakn vaka çkt. letmeden önlem alnmyor, dezenfektan yok, salk konusunda sfr önlem var. 100e yakn kii çalyoruz, hepimiz hastaneye geldik, eve gitmeye korkuyoruz. Vaka çkmasna ramen i yeri inkar ediyor, uan 20 kii i yerinde çalyor, biz de ii braktk o artlar altnda çalamayz. Pozitif olan arkadalar hastanede. nsan sal bu kadar ucuz olmamal, biz orada tekstil iinde sürekli temas halindeyiz dedi.

POZTF VAKAYA RAMEN çALITIRDILAR

çalanlardan Kübra Orakç, pozitif vaka çkmasna ramen iletmenin inkar ederek elemanlar çaltrmaya devam ettiini savundu. Orakç, 2 arkadamzn korona virüs testi pozitif çkt. lkin var dediler, elemanlar itiraz etmeye balaynca test negatif çkt dediler, inkar ettiler. Buna ramen çalmaya devam ettiler. irket bir ey yapmyor diye biz gidelim dedik, bize ücretsiz izne ayracaklarn, sonradan çkmz vereceklerini söyleyerek tehdit ettiler. Biz ustalara elemanlarda vaka var dedik, onlarda genç olduumuzu bize bir ey olmaz diye salladlar. Her giriimizde parmak basyoruz, temas halindeyiz. yerine söylüyoruz onlarda herkes kendinden sorumlu dediler, kendinizde belirti varsa gidip test yaptrn dediler diye konutu.

BELRTM VAR DEDM, ATLATIRSIN DEDLER

Kendisinde belirti olduunu vurgulayan Yeter Azbay ise yöneticilerin kendilerine genç olduklar için atlatabileceklerini ve bunu söyleyen iletme yetkilisinin de korona virüse yakalandn ileri sürdü. Azbay, Bende boaz yanmas halsizlik ve ayakta duramyorum, biz belirtilerimizi söylediimizde inanmayn sizde bir ey yok diyorlar. Bunu bize söyleyen ustamz koronaya yakaland. Bizi tehdit ettiler, iten çkartacaklar diye. Ölüm yok diyorlar gençsiniz atlatrsnz, diyorlar maske vermiyorlar eklinde konutu.

çÖPTEN MASKE YAPTILAR

çalanlardan Mehmet Meneke ise fabrikada çöp parças olan tekstil malzemeleri ile yaptklar maskeleri içilere dattklarn, medikal meskeninde olmadn ileri sürdü. Meneke, Denetleme gelecek diye bize bez parças içi resmen kokan, parça verdiler. Takacaksn takmasan tutanak tutacaz dediler, ben de normal maske verin dedim o da yok dediler. Fabrikada artan çöpe giden parçalar alp maske yaptlar, direk bize verdiler ifadeleri kulland.

Fabrika yetkilileri ise i yerinde çalan 4 kiide korona virüs tespit edildiini, içilerin de izole edildiini ifade etti. Tehdit veya iten çkarma konusunun kesinlikle doru olmadn aktaran iletme yetkilileri fabrikann yarn itibari ile faaliyetlerini durduracan dile getirdi.

Ana Sayfaya Git