Hastayım oğlum hastayım!

15 yaşındayken kaçırılan oğlu Muhammed için nöbet tutan Nadire Çakan, "Ben oğlumu çok özledim, o gittiğinden beri üzüntüden hastalandım. Kaç, gel yanıma oğlum" dedi.

Haberler 05.01.2022 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrda, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan 251 ailenin HDP binas önündeki evlat nöbeti, 855inci günde de sürdü. Hakkarinin Yüksekova ilçesinde 15 yandayken kaçrlan olu Muhammed için nöbet tutan Nadire çakan, Ben olumu çok özledim, o gittiinden beri üzüntüden hastalandm. Kaç, gel yanma olum dedi.

Diyarbakrda olu Mehmet Akarn terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn söyleyerek HDP il binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn evladna kavumas, dier aileler için de umut oldu. Hacire Akarn da çarsyla çocuklarn bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde evlat nöbeti balatt. 855 gündür sürdürülen evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte çocuklarna kavuan aile says, 33 oldu.

15 YAINDA OKUYORDU, KAçIRDILAR

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde 10 yl önce kaçrldn belirttii Muhammed için evlat nöbetini sürdüren Nadire çakan, olunun ortaokul örencisiyken kaçrldn ve babasnn olunun hasretine dayanamayarak öldüünü söyledi. çakan, Ben olumu çok özledim, o gittiinden beri üzüntüden hastalandm. Olum Muhammed, ben hastaym. Senin baban hasretine dayanamayarak öldü. Ben de bittim. Kaç, dön, gel yanma olum. HDP seni kandrp götürdü. Kaç güvenlik güçlerine teslim ol, çok özledim seni. Oras senin yerin deil. Olum ortaokulda okurken HDP tarafndan kaçrlarak PKKya teslim edildi. Daha 15 yandayd. Kaçrldktan sonra aramadm yer kalmad, bulamadm. Ben olumu istiyorum, baka bir ey istemiyorum. Olumu nasl götürdülerse öyle de getirsinler. Ben olumun hasretinden perian oldum, yeter artk diye konutu.

Ana Sayfaya Git