Hasuni'de online konser verildi!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından başlatılan 'Geçmişin Sesi Amida Konserleri' kapsamında Silvan ilçesinde bulunan tarihi Hasuni Mağaralarında online konser düzenlendi.

Haberler 21.10.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DTSO tarafndan online olarak balatlan Geçmiin Sesi Amida Konserleri devam ediyor. Silvanda bulunan tarihi Hasuni Maaralarnda düzenlenen müzik dinletileri için deerlendirmelerde bulunan DTSO Yönetim Kurulu Bakan Yardmcs Ercan Taynlamak, Diyarbakrn geçmiten günümüze kadar gelen kültürel deerlerinin bilinmediini belirterek, bu topraklarda farkl kültürlerden beslenerek günümüze kadar ulaan kültürel çeitlilii tantmaya çaltklarn söyledi.

ONLNE KONSER

Taynlamak, Diyarbakr sahip olduu somut kültürel miras deerleri ile bilinen bir kent. UNESCO Dünya Kültür Mirasnda yer alan tarihi yaplara sahip. Farkl medeniyetlerin izlerini tayan bu eserlerin farkl hikayeleri var. Günümüze kadar ulam olan ezgiler, edebi eserler, hikayeler, destanlar, gelenekler ve yöresel ürünler var. Farkl halklarn yaad bu topraklar çok dilli, çok dinli ve çok kültürlü bir yapya sahip. Bu kültürel çeitliliin korunmas, sürdürülmesi ve gelecee aktarlmas gerekiyor. Hasuni Maaralarndan sonra Zerzavan Kalesinde piyona dinletisi, Erganide doal ritim orkestras, Keçi Burcunda Tembur dinletisi düzenliyoruz. Diyarbakrn her bir ilçesinde sahip olduu tarihi, kültürel, doal zenginlii de aktaracak ekilde etkinlikler organize ediyoruz. Her bir etkinlikte geçmiten günümüze kadar gelen farkl ezgileri, müzik enstrümanlar, konserin düzenlenecei tarihi ve doal mekanlarn geçmi hikayesi ile birletirerek sunmay hedefliyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git