Hava soğuyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, halen mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının cuma günü Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı sistemin etkisiyle hissedilir derecede (6 ila 15 derece) azalacak. Pazar günü Karadeniz üzerinden gelecek yeni hava sistemiyle birlikte Marmara ve Batı Karadeniz başta olmak üzere kuzey ve iç bölgelerin tamamında kar yağışı etkili olacak.

Haberler 11.02.2021 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüü tarafndan yaplan deerlendirme öyle:

Halen mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyreden hava scaklklarnn Cuma günü kuzeybat kesimlerden balayarak azalaca tahmin ediliyor. Cuma günü Balkanlar üzerinden gelecek yal sistemin etkisiyle birlikte scaklklarn hafta sonunda kuzey, iç ve bat kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 15 derece) azalarak, mevsim normalleri civarna ve yer yer altna inecei tahmin ediliyor.

Pazar günü Karadeniz üzerinden gelecek sistemin ve kuvvetli poyrazn etkisiyle Marmara ve Bat Karadeniz bata olmak üzere kuzey ve iç bölgelerin tamamnn kar yann etkisi altnda kalmas bekleniyor.

Pazartesi gününden itibaren kuzey, iç ve dou kesimlerde souk havann etkisini artrmas ile birlikte kar yalarnn aralklarla devam etmesi bekleniyor.

ANKARA: Havan Perembe günü az bulutlu ve açk, Cuma günü çok bulutlu ve aralkl yamurlu, Cumartesi günü ise parçal ve çok bulutlu olmas bekleniyor. Pazar günü yalarn kar eklinde balayp gün içinde karla kark yamur ve kara döndükten sonra gece saatlerinden itibaren aralkl kar ya eklinde devam edecei tahmin ediliyor. Maksimum scakln, Perembe günü 17 derece iken Pazartesi 0 dereceye kadar dümesi bekleniyor.

STANBUL: Havan Perembe günü parçal çok bulutlu, Cuma günü ilk saatlerden itibaren aralkl yamurlu, Cumartesi ise çok bulutlu geçecei tahmin ediliyor. Pazar günü sabah saatlerinden itibaren karla kark yamur ve yükseklerinde kar eklinde balayacak olan yalarn, ky kesimlerde de zaman zaman kar eklinde olmas bekleniyor. Maksimum scakln, Perembe günü 19 derece iken Pazartesi 3 dereceye kadar dümesi bekleniyor.

ZMR: Perembe günü parçal ve zamanla çok bulutlu olmas beklenen havann akam saatlerinden itibaren saanak ve gök gürültülü saanak yal olaca tahmin ediliyor. Yalarn Cuma günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. zmirin Cumartesi günü parçal bulutlu, Pazar günü öle saatlerinden itibaren ise yeni bir yal sisteminin etkisine girerek, Pazar ve Pazartesi günleri yal geçecei, yalar genellikle yamur ve saanak, kuzey kesimleri ile yüksek kesimlerinde karla kark yamur ve kar eklinde olaca tahmin ediliyor. Maksimum scakln, Perembe günü 19 derece iken Pazartesi 6 dereceye kadar dümesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git