Havaalanı esnafı sevinçli

Diyarbakır Havalimanı'ndaki işletmeciler, 31 Ocak'a ertelenen geçmiş kira bedellerinin tamamen iptal edilmesini ve yapılan indirimi memnuniyetle karşıladı.

Haberler 24.02.2021 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ulatrma ve Altyap Bakanl Devlet Hava Meydanlar letmesi (DHM) Genel Müdürlüünce iletilen havalimanlarnda faaliyet gösteren kiraclar için vadesi 31 Ocaka ötelenen kira bedeli faturalarna ait tutarlarn iptal edilmesi ve 2 yl boyunca kira bedellerinin yüzde 50 düürülmesi, havalimanlarndaki i yeri sahiplerini sevindirdi.

Diyarbakr Havalimanndaki iletmecilerden Ferzende Yaa, 54 yldr havalimannda iletmeci olduunu belirterek, salgnn uçak seferlerinde azalmaya neden olduunu söyledi.

Geçen yln kiralar iptal edildi. Bu yl da indirimli olmas çok iyi oldu. diyen Yaa, bu destek sayesinde rahatladklarn belirtti.

Yaa, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana, Ulatrma ve Altyap Bakanl ile DHM Genel Müdürlüüne teekkür etti.

KRA BEDELLER PTAL EDLD

Metin Altaca ise salgndan dolay yaanan skntl süreçte Cumhurbakan ve dier yetkililere, yaptklar kira jestinden dolay teekkür ettiklerini ifade etti.

3 ay ertelenen kira bedelinin iptal edilmesi ve 2 yllk yüzde 50 indirim yaplmasnn kendileri için büyük bir destek olduuna iaret eden Altaca, bundan memnuniyet duyduklarn aktard.

Araç kiralama firmas ileten Handan Atç da, vadesi 31 Ocaka ötelenen kira bedeli faturalarna ait tutarlarn iptal edilmesinin kendilerine büyük avantaj saladn anlatarak, Bizim için can suyu oldu. Bu dönemi rahat atlattk. nallah düzlüe çkacaz. Cumhurbakanmzn bu konuda desteklerini sürekli gördük. Her zaman devletimiz yanmzda. diye konutu.

Ahmet Hodaman ise kira tutarnn iptal edilmesi ve salanan indirimler sayesinde zarardan kara döndüklerini dile getirdi.

Cumhurbakanmz, Ulatrma Bakanmz ve DHM Genel Müdürlüümüzün ald karar dorultusunda bu destek çok iyi oldu. ifadesini kullanan Hodaman, mutlu olduklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git