Havadan karadan şehir arandı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri il merkezindeki 4 ilçede uyuşturucu tacirlerine yönelik, helikopter ve özel harekat timleri destekli eş zamanlı 'Şafak operasyonu' düzenledi. Yaklaşık 300 polis ile 17 ayrı noktaya günün ilk ışıklarında yapılan operasyon droneler ile kaydedildi.

Haberler 16.08.2017 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Emniyet Müdürlüü ekipleri il merkezindeki 4 ilçede uyuturucu tacirlerine yönelik, helikopter ve özel harekat timleri destekli e zamanl afak operasyonu düzenledi. Yaklak 300 polis ile 17 ayr noktaya günün ilk klarnda yaplan operasyon droneler ile kaydedildi.

Diyarbakr Cumhuriyet Savclnn talimatyla Emniyet Müdürlüü Narkotik Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekiplerinin öncülüünde terör ve asayi ekiplerinin de katld uyuturucu operasyonu saat 05.00te balad. Narkotik Suçlarla Mücadele ubesinde toplanan yaklak 300 polis arasnda ekipler oluturuldu.

HAVA DESTEKL ZEHR OPERASYONU

Havadan polis helikopteri karada ise Özel Harekat timlerinin destek verdii operasyonda, merkez Yeniehir, Balar, Sur ve Kayapnar lçesindeki 17 ayr adrese afak vakti operasyon yapld. Uyuturucu temini ve ticareti yapan kiilere yönelik operasyonda, cadde ve köe balarnda özel harekat timleri güvenlik önlemi alrken, polis baskn düzenledikleri evlerin eklentileri ve kullanlmayan terk edilmi yaplarda da aramalar yapt. Sur lçesindeki aramalar srasnda polis drone uçurarak görüntüleri kaydederek izledi. Kentin farkl noktalarnda polisin uyuturucu operasyonu devam ediyor.

OPERASYONDA 7 K GÖZALTINA ALINDI

300 polis ile 17 adresine düzenlenen afak operasyonunda, 7 üpheli gözaltna alnrken ayrca, sat veya içime hazr Fiek olarak nitelendirilen 23 esrar, 2 kilo 957 gram kubar esrari, pompal tüfek ve bu silaha ait 3 fiek ve uyuturucu madde ticaretinde kullanld deerlendirilen 1390 TL para ele geçirdi. Gözaltna alnan 7 üpheliden 1i uyuturucu madde ticareti yapma ve salama suçundan, 1inin yoklama kaça olmas, 4 üpheli hakknda ise, Uyuturucu ticareti yapma veya salama suçundan ve 1 üpheli hakknda Ateli Silahlar Kanunu hakknda ilem yapld.

Ana Sayfaya Git