Havadan, Karan Arandı

Uyuşturucu kullanımı ve satışına karşı Diyarbakır'da polis dün havadan, karadan şehri taradı. Okul önlerinde uygulama yaparken, bazı adreslere operasyon yapıldı. 18 kişi yakalandı.

Haberler 21.09.2017 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uyuturucu kullanm ve satna kar Diyarbakrda polis dün havadan, karadan ehri tarad. Okul önlerinde uygulama yaparken, baz adreslere operasyon yapld. 18 kii yakaland.

AFAKTA OK BASKIN

Vatandalardan uyuturucu kullanmnn yaygn olduu bölgelere ilikin gelen ikayetler ve Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn talimat üzerine, dün afakta yüzlerce polisin katlmyla, Balar ve ehitlik bölgesi havaran ve karadan arand.

TORBACILAR GÖZALTINDA

Halk arasnda torbac diye tabir edilen ve çeitli tarihlerde yakalanp tutuklanan kiilerle ilgili yürütülen soruturmada aranan 18 kii, belirlenen adreslerde yakalanarak gözaltna alnd.

OKUL BÖLGELERNDE

Bu operasyonlarn yansra okul önlerinde ve çevresinde de genel uygulama yapld. Uygulamada üpheli ahslar durdurularak aranrken okul çevrelerinde bulunan parklarda ve metruk binalar arand, iki kii gözaltna alnd.

ELE GEçRLEN UYUTURUCU

Operasyonlarda 88 bin 816 kök Hint keneviri, 126 kilo 290 gram kubar esrar, 12 kilo 950 gram toz esrar, 4 adet av tüfei, 121 adet av tüfei fiei, 1 adet uzun namlulu silah ele geçirildi.

Uyuturucu kullanm ve satna kar Diyarbakrda polis dün havadan, karadan ehri tarad. Okul önlerinde uygulama yaparken, baz adreslere operasyon yapld. 18 kii yakaland.

SAVCILIK TALMATIYLA AFAKTA OPERASYON

Diyarbakr Cumhuriyet Savclnn talimatyla Emniyet Müdürlüü Narkotik Suçlarla Mücadele ube Müdürlüüne bal ekipler, kentte uyuturucu tacirlerine yönelik operasyon hava destekli kapsaml operasyon düzenledi.

HELKOPTER DESTEKL EV BASKINLARI

Uyuturucu madde ticareti yapan kii ve organizasyonlara yönelik polisin kentte farkl tarihlerde yapt operasyonlarda, yaklak 700 kilo esrar, 1 ecstasy hap, 1 gram eroin ve 1 gram metamfetamin ele geçirilmiti. Bu operasyonlar kapsamnda yakalanarak gözaltna alnan 26 kiiden 16s sevk edildikleri mahkeme tarafndan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ayn soruturma kapsamnda uyuturucu madde sat ve ticareti yaptklar belirlenen 18 kii hakknda gözalt karar alnrken, polis bu kiilerin evine dün sabah saat 06.00da operasyon düzenledi. Yüzlerce polisin katld helikopter destekli operasyonda belirlenen adreslere yaplan basknlarda 10 üpheli gözaltna alnrken, 8 üphelinin yakalanmas için çalmalarn sürdüü belirtildi.

OKUL çEVRESNDE OPERASYON

Buarada, l Emniyet Müdürlüü Narkotik Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri örencilerin yeni eitim-öretim yln güvenli ve huzurlu bir ekilde geçirmelerini salamak amacyla okul önlerinde ve çevrelerinde de uygulamalarn sklatrd. Uygulamada üpheli ahslar durdurularak aranrken okul çevrelerinde bulunan parklarda ve metruk binalarda aramalar yapld. Örenci olmayanlar okul önlerinden uzaklatran polis, merkez Balar ilçesi Kouyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde bulunan 2 üpheli ahs gözaltna ald. Okul önlerinde ve çevrelerindeki denetiminin yl boyunca artarak devam edecei örenildi.

ELE GEçRLEN UYUTURUCU

Öte yandan, il genelinde uyuturucu madde ticareti yapan ahslara yönelik olarak yaplan operasyonda, 88 bin 816 kök Hint keneviri, 126 kilo 290 gram kubar esrar, 12 kilo 950 gram toz esrar, 4 adet av tüfei, 121 adet av tüfei fiei, 1 adet uzun namlulu silah, 4 adet arjör ve 56 adet mermi ele geçirildi, 6 ahs gözaltna alnd.

Ana Sayfaya Git