Havai fişek yasak

Diyarbakır Valiliğince, çeşitli etkinliklerde, düğünlerde, özel günlerde ve kutlamalarda kullanılan şenlik ve işaret fişekleri, havai fişek diye tabir edilen piroteknik maddelerin izinsiz kullanımına cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Haberler 24.12.2021 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr Valiliince, çeitli etkinliklerde, düünlerde, özel günlerde ve kutlamalarda kullanlan enlik ve iaret fiekleri, havai fiek diye tabir edilen piroteknik maddelerin izinsiz kullanmna cezai ilem uygulanaca belirtildi.

HAV FEK KULLANIMI

Valilik tarafndan yaplan açklamada, çeitli etkinliklerde, düünlerde, özel günlerde ve kutlamalarda kullanlan enlik ve iaret fiekleri, havai fiek diye tabir edilen piroteknik maddelerin izinsiz kullanm 5442 sayl l daresi Kanunu kapsamnda alnan karar dorultusunda snrlandrld bildirildi.

SINIRLAMA GETRLD

Açklamada, Alnan karar dorultusunda halk arasnda korku, heyecan ve panik yaatan piroteknik maddelerin kullanm mevzuatta açkça belirlenmi olan kurallara göre gerçekleecei, bu kararla Diyarbakr snrlar içerisinde elence amacyla enlik ve iaret fieklerinin izinsiz, kontrolsüz ve denetimsiz kullanmnn önlenmesi amaçland.

DAR PARA CEZASI

enlik ve iaret fieklerini, havai fiekler, Yerel Mülki Amirden izin almadan kullananlar ve ateleyenler hakknda 5326 sayl Kabahatler Kanununun 32nci ve 36nc maddeleri gereince, atlmasna müsaade eden veya kullanan tüzel kiiler ise 2872 sayl çevre Kanununun 20 maddesi gereince idari para cezas ile cezalandrlacak. Bunun yannda konusu suç tekil eden konularda adli ilem uygulanacak denildi.

Ana Sayfaya Git