Havalar ısında boğulma arttı

Havaların ısınmasıyla Diyarbakır'da boğulma vakaları arttı. Dün Silvan ve Çınar'da iki kişi, boğularak hayatını kaybetti.

Haberler 18.06.2017 - 23:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son günlerde havalarn snmas ve idrak edilen Ramazan- erifle, serinlemek için Baraj Göletleri, çay ile Havuzlara insanlar akn ederken, boulma vakalar da artt. Dün Silvan ve çnar ilçesinde yaanan boulma vakalarnda iki kii hayatn kaybetti.

GÖKSU BARAJINDA

lk boulma vakas çnar Aktepe Mahallesinde meydana geldi. Pamuk tarlasnda çalan Ercan Demirel (16), serinlemek için arkadalaryla Göksu Baraj gölüne girdi. Yüzme bilmedii bildirilen Demirel, bir süre sonra gözden kayboldu.

AFAD EKB çIKARDI

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen l Afet ve Acil Durum Müdürlüü (AFAD) ekipleri çalma sonucunda Demirelin cenazesini sudan çkard. Yaplan ilk incelemenin ardndan ceset otopsi için Diyarbakr Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

çAYIN KENARINDA

Günün ikinci boulma vakas ise Silvan lçesinde Malabadi çaynda meydana geldi. Silvan lçesine bal Malabadi Mahallesinden geçen Malabadi çay kysna arkadalaryla gezmeye giden Hüsamettin Kl, dengesini kaybedip suya dütü. Suda çrpnan Kl kurtarmak için çaya atlayan 37 yandaki Mühyettin Gökin de boulma tehlikesi geçirdi. Gökin, çevredeki köylülerce kurtarlrken, Hüsamettin Kl ise gözden kayboldu. Muhyettin Gökin, olay yerine sevk edilen ambulansla Batman Eitim Artatrma Hastanesine kaldrarak tedaviye alnd.

BELEDYE EKPLER

hbarla olay yerine gelen jandarma ve Büyükehir Belediyesi Sualt Arama Kurtarma ekipleri arama çalmas balatt. Yaklak 2 saatlik çalmann ardndan Hüsamettin Kln cesedi, bulunarak kyya çkarld. Yaplan incelemenin ardndan Hüsamettin Kln cesedi, otopsi yaplmak üzere Diyarbakr Adli Tp Kurumuna gönderildi.

Ana Sayfaya Git