Hayal Görüyora 62 Yıl Hapis Geldi

Diyarbakır'da, 2014-16 yılları arasında aralarında 2 yeğeninin de bulunduğu 7 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen, bir nakliyat firmasında işçi 34 yaşındaki Sabahattin Ataş, 'Çocuğun cinsel istismarı' suçundan 71 yıla kadar hapis istemiyle yargılandı.

Haberler 21.08.2017 - 01:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 2014-16 yllar arasnda aralarnda 2 yeeninin de bulunduu 7 çocua cinsel istismarda bulunduu iddia edilen, bir nakliyat firmasnda içi 34 yandaki Sabahattin Ata, çocuun cinsel istismar suçundan 71 yla kadar hapis istemiyle yargland. Atatan ikayetçi olan baz çocuklarn aileleri, çocuklarmz hayal görüyor diye ikayetlerinden vazgeçti. Mahkeme buna ramen, üst snrdan, herhangi bir indirim uygulamadan Ataa 5 kez ceza artrm yaparak, 62 yl hapis cezas verdi.

Diyarbakrda, 11 Mays 2016 tarihinde 155 polis imdat hattn arayan bir kadn, Sabahattin Atan merkez Sur lçesinde çok sayda çocua cinsel istismarda bulunduunu ihbar etti. Polis, cinsel istismara maruz kalan 5-14 ya arasndaki 2 erkek ve 5 kz çocuu tespit etti. Polis bu çocuklardan 2sinin üphelinin öz yeeni olduunu belirleyerek hepsinin ifadesini ald. Madur çocuklardan 6s, cinsel istismar dorularken, 14 yandaki çok ise, sorulara yant veremedi. Madur çocuklardan 8 yandaki E.S.C. 3 kez, 7 yandaki R.K. 12 kez, üphelinin yeeni 6 yandaki E.A. 2 kez, 8 yandaki üphelinin yeeni E.K. 1 kez, 10 yandaki E.C., 1 kez, 5 yandaki H.C. ise, 6 kez cinsel istismara uradn söyledi. Gözaltna alnan Ata, tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Hakimliine çkarld. fadesinde suçlamay kabul eden ve çocuklara cinsel amaçla yaklak 13 kez dokunduunu söyleyen Ata, tutukland.

çOCUKLARIMIZIN HAYAL DÜNYALARI GEN

Savclar, Ata hakknda 7 madura kar çocuun cinsel istismar suçundan 71 yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrlad. üphelinin olanlar kimseye anlatmamalar için baz madurlara 50 kuru ve 1 lira verdiini belirten savc, Atan cinsel istismar srasnda can yanan küçük bir çocua bisküvi vererek sakinletirdiini bildirdi. ddianamede, çocuklarn istismar olayn bir birlerine anlattn ve gözleriyle ahit olduu, 3 çocuun anne ve babasnn üphelinin anlatlanlar yaptna ihtimal vermediklerini söyleyip, ikayetçi olmadklar kaydedildi.

Diyarbakr 2nci Ar Ceza Mahkemesinde davaya balanrken baz madur aileleri, çocuklarnn hayal dünyasnn geni olduunu, etki altnda kalarak bu ifadeleri verdiklerini söyleyip ikayetlerinden vazgeçti.

KOMPLA KURULDU DDASI

lk ifadelerinde suçlamalar kabul eden tutuklu sank Sabahattin Ata ise, yarglama srasnda bunun komplo olduunu öne sürdü. Ata, hbarda bulunan kadn bana evlilik teklif etti, kabul etmedim. Beni bask altna almak için çocuklar kullanarak, hakkmda komplo yapm. çocuklar bu ahs tarafndan yönlendirilmi dedi.

6 MADUR FADE DETRD

Önceki ifadelerinde cinsel istismar dorulayan sann 2 yeeninin de aralarnda olduu 6 çocuk, durumada cinsel istismara uramadklarn söyledi. Madur H.C. ise, Emniyette söylediklerim dorudur. Bu olaydan sonra onlarn camn krdk. Sonra gidip olanlar anlattk. 4 kiiye de, bana yaptklarn yapt. Kendi ailesinden 3 kiiye yaptn da gördüm dedi.

3 MADURUN BABASI: KRALIK KATLM, KAYETç DELM

Madurlardan E.C. E.S.C ve H.C.nin anneleri .C. sanktan ikayetçi oldu, babalar S.C. ise, ikayetçi olmad. fadesinde kiralk katil olduunu söyleyen S.C., Ben kiralk katilim. çocuumu savunmazsam, kimi savunacam? Sann suçsuz olduunu tespit ettim. Akli dengesi yerinde deil. Sank 13 yllk kap komum. Ailesi madurdur, ikayetçi deilim dedi.

Madur çocuklardan 2sinin babas sanktan ikayetçi olduunu söylerken, 2 çocuun ailesi de ikayetçi olmadklarn bildirdi. ilk ihbar yapan K.C. isimli kadn ise ifadesinde, 12 yandaki madur, benim kardeimdir. Bana olay anlatnca, anneme söyledim. Kz kardeim dier kardelerime de ayn eyin yapldn söyledi. Ablas olarak üzerime düeni yaptm. Babam çok sinirli biridir. Olayn kapanmas için ikayetten vazgeçtim. Kz çocuklar için ileride sorun olacan düündüümden kapanmasn istediim için ikayetten vazgeçtim dedi.

Mahkeme, Sabahattin Ataa 6 çocua yönelik Cinsel istismar suçundan 62 yl hapis cezas verdi. Sana üst snrdan ceza veren mahkeme, ceza orannda 5 kez artrm yapt. Sabahattin Ataa herhangi bir indirim uygulamayan mahkeme, tutukluluk halinin de devamna karar verdi. Mahkeme sann bir çocua yönelik eyleminde ise kesin ve inandrc kant olmadn göz ölüne alarak beraat karar verdi.

MAHKEME:çOCUKLAR, BASKI ALTINDA OLABLR

Mahkeme gerekçeli kararda, dosyadaki madurlardan sadece birisinin ikayetçi olduunu, dier madurlarn ikayetten vazgeçtiini, nitelikli cinsel istismarn oluabilmesi için, eylemin cinsel arzularn tatmini amacna yönelik olmasnn art olmadn vurgulad. Gerekçeli kararda öyle denildi:

çocuklar her ne kadar önceki beyanlarndan dönmü olsalar da kapal toplum yaps ve akrabalk durumlar baz alndnda, madur çocuklarn bask altnda olabilecei ve sana iftira atmalar için bir sebep olmad anlalmtr. çocuklarn yalar göz önünde alndnda cinsel davranlardan, terimlerden bu ekilde haberdar olmalarnn hayatn olaan akna aykr olduu deerlendirilmektedir.

Ana Sayfaya Git