Hayallerine burada kavuşuyorlar

Kırsaldaki dar gelirli kız çocukları, ücretsiz kaldıkları yurttaki kursla hayallerine kavuşacak

Haberler 04.03.2021 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda özellikle krsalda yaayan yetim, öksüz ve dar gelirli ailelerin kz çocuklarna ücretsiz barnma imkan salayan ve üniversiteye hazrlk kursu verilen Konuk Evi Kz Yurdu hizmete girdi.

B170 kii kapasiteli Konuk Evi Kz Yurdunda kz çocuklarnn barnma ve yemek gibi ihtiyaçlar ücretsiz karlanyor. Sosyal mesafe, hijyen ve maske gibi salgn tedbirlerinin alnd yurtta, dersliklerin yan sra kütüphane, bilgisayar ve satranç odas yer alyor.

Yurtta kalan Aynur ahin, liseyi bitirdikten sonra psikolog olma hayaliyle kstl imkanlarla köyde ders çaltn söyledi.

Kz çocuklarna ücretsiz barnma ve üniversiteye hazrlk kursu imkan sunan yurdun hizmete girmesinin mutluluk verici olduunu belirten ahin, Geldik, hocalar, ortam gördük maddi ve manevi büyük bir güç ve destek gördük. Hayalini bile kuramadmz bir gerçekle karlatk. Bir erkek çocuunu dar gönderebiliyorlar ama bu bir kz çocuu için çok snrl. Kz çocuu kendi evinde ortamn kurmak zorunda, evin sorumluluu da bazen kz çocuunda oluyor. Hem ders hem de evin sorumluluu zor oluyor. dedi.

ahin, yurdun kz çocuklar için büyük bir nimet olduunu ifade ederek, Burada hayallerimize kavuacamza gönülden inanyoruz. Her eyinin ücretsiz olmas örencilere büyük bir destek. Maddi açdan sknt yaayan bir insan burada hem barnabiliyor hem de ücretsiz eitim alabiliyor. Bu çok iyi çünkü herkes ayn imkanlara sahip deil. ifadelerini kulland.

Aynur ahin, yurdun açlmasnda bata Vali Karalolu ve emei geçen herkese teekkür etti.

BURASI ALE SICAKLIINDA BR YER

Medine Klnç, en büyük hayalinin doktorluk olduunu, maddi imkanszlklardan dolay ailesinin kendisini dershaneye gönderemediini kaydetti.

Okumak için mücadele ettiini aktaran Klnç, köyde evlerinin çok kalabalk olmas nedeniyle çalamadn dile getirdi.

Klnç, Hayallerimden vazgeçecektim, artk pes edecektim. Böyle bir yurdun açldn duyunca çok mutlu oldum. Hayata tekrar sarlma ve bir eyler baarabileceime inancm artt. Buras aile scaklnda bir yer. Kendi evim gibi rahatm. Bu yurtta be yldzl otel rahatlnda adm adm hayallerime ilerliyorum. Bu imkan bize salayan Sayn Valimize çok teekkür ediyorum. diye konutu.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakan Mehmet Kesen, daha önce snava hazrlanan çocuklara yönelik yurdun bulunmadn, Vali Karalolunun özellikle krsalda bu imkan olmayan çocuklara dönük frsat eitlii salama adna böyle bir yurdun açldn bildirdi.

Kesen, unlar söyledi:

Kzlarmz ne istiyorlarsa ona ulamalar için elimizden geleni yapyoruz. çocuklarmza 5 yldzl otel konforunda hizmet veriyoruz. Bu kz çocuklarmz vatann, milletini, ehrini sevecek, gelecekler ina edecekler. Yarnn büyükleri, anneleri olacaklar, bizim için onlar çok kymetli. Onlar için her türlü imkan devlet ve yerel yönetim olarak sunuyoruz.

çOK BÜYÜK BAARI ÖYKÜLER çIKACAKTIR

Yurt Müdürü Leyla Akay, alannda uzman öretmenler tarafndan örencilerin üniversite snavna hazrlanmas için büyük çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Krsalda yaayan kzlarn hayalleri için bir araya girdiklerini dile getiren Akay, üniversiteye hazrlk aamasnda ümitlerini yitiren kzlara umut olduklarn anlatt.

Bir aile scaklnda örencilere bütün imkanlar bir arada bulabilecekleri bir ortam sunduklarn ifade eden Akay, Bu proje gerçeklememi olsayd 170 örencimizin belki umutlar suya dümü olacakt. Projeyle nice güzel kzmza umut kaps açacaz. Buras kzlarmz için bir umut kayna oldu. nanyoruz ki buradan çok büyük baar öyküleri çkacaktr. diye konutu.

Ana Sayfaya Git