Hayat felç!

Diyarbakır’da üç gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle 570 kırsal mahalle yolu ulaşıma kapandı. Kent merkezinde ise hayat önceki gün oyduğu gibi dün de buz kesti. Zincerleme trafik kazaları yaşanırken, özellikle çok katlı binaların bulunduğu Kayapınar ilçesindesi sitelerden araçlar çıkamaz oldu, kırsal yollarda ise çok sayıda kişi ve araç yolda mahsur kaldı.

Haberler 21.01.2022 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kentte etkili olan kar ya hayat olumsuz etkiledi. Hava scaklnn gece eksi 11 dereceye kadar dütüü kentte yollar buz pistine döndü. Kent merkezinde belediye ekipleri, yollarn açk kalmas için yürüttükleri kar küreme ve tuzlama çalmlar ise yetersiz kald.

MEGA KENTE YAKIMIYOR

Büyükehir stasünde olan Diyarbakrda günler öncesinde metoroljinin kar ya ve etkisini duyurmasna ramen alnan tedbirler bir ilçe nüfusuna bile hitap etmeyecek olmas tepkilere yol açt. Kent merkezi ve krsalda 290 personel 7 kar küremeli tuz atma arac, 2 kar küreme arac, 21 greyder, 24 JCB, 9 loder, 2 kamyonet ve traktör olmak üzere toplam 66 araçla yaplan çalmalar yetersiz kalnda, yüzlerce köy yolu ulama kapand. lçelere ulam ise yer yer aksamalara ve karayolunun kapanmasna neden oldu. Lice-Kulp kara yolunda ar kar ya nedeniyle ulam salanamyor.

570 KIRSAL MAHALLE YOLU KAPALI

Diyarbakr merkezde meteorolojinin son ölçümlerine göre kar kalnd 25 santimetreyi geçti. Kulp ilçesinde ise kar kalnd 1 metre olarak ölçüldü. Diyarbakrda 570 krsal mahalle yolunun halen kapal olduu belirtildi.

YOLLAR MAHSUR KALDILAR

Diyarbakr genelinde 186 maddi hasarl trafik kazas meydana geldi. Lice ilçesi Bingöl yol ayrmnda 11 TIR ve 22 vatanda mahsur kald. Mahsur kalanlar Lice Öretmen Evine konaklamalar için sevk edildi.

Diyarbakr genelinde 689 köy yolu u an için ulama kapal, yol açma çalmalar ise devam ediyor. Siverek yolu Karacada girii mevkiinde 1 minibüs 12 vatanda mahsur kalrken vatandalara Diyarbakr Büyükehir Belediyesine bal görevli ekiplerce müdahale edildi.

BNGÖL VE DYARBAKIR

Diyarbakr- Bingöl yolunda mahsur kalan 200 kiiye Türk Kzlay ve AFAD personelince kumanya datld. Balar ilçesi Develi köyünde 1 TIR ve 1 aile, eski Bismil yolu üzerinde 10 araç, Hani ilçesi Diyarbakr istikameti Karaçal mevkiinde 10 araç, Siverek yolu Karacada girii mevkiinde 1 minibüs 12 vatanda mahsur kald.

Kimi kendi imkanlaryla kimi de belediye ekiplerince kurtarld. Diyarbakrdaki karla mücadele çalmalar, AFAD, emniyet, Büyükehir Belediyesi, Karayollar, jandarma, ilçe belediyelerinden toplam 1650 personel ve 328 araç ile yürütülüyor.

Ergani ilçesi Korta köyü mevkiinde bir minibüsün yan yatmas sonucu 30 kii mahsur kald. Bölgeye arama kurtarma arac, 8x8 amfibik araç ve ekipler yönlendirildi. Kurtarma çalmalar devam ediyor.

Ana Sayfaya Git